2013. március 10., vasárnap

Csirke vele sült burgonyával




Hozzávalók:
  • 1 egész csirke feldarabolva
  • csirke fűszerkeverék
  • kakukkfű
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj, vagy zsír
  • kb. 2 kg. burgonya



Elkészítés: 

A csirkét feldaraboltam a fűszerkeverékkel megszórtam. A bőrét most lehúztam.
A krumplit meghámoztam, megmostam, papírtörlővel leszárogattam. Nagyobb darabokra vágtam.
Zsírozott tepsibe terítettem, sóztam, borsoztam. Megpucoltam a hagymákat. A vöröshagymát nagyobb darabokra szeleteltem, a fokhagymát apróra, és rászórtam a krumplira.
Rápakoltam a csirkét.
Ráöntöttem kb. fél bögrényi vizet, majd alufóliával szorosan lefedve 190- 200 C fokon kb. 45 percet sütöttem, majd a fóliát levettem, és a húst és a krumplikat pirosra sütöttem.







Jó étvágyat! :)

6 megjegyzés:

  1. Micsoda klassz ebédetek volt! :-))

    VálaszTörlés
  2. Szeretem az ilyen ételeket, egyszerre elkészül a finom, fűszeres husi és a köret! :) Nagyon jól néz ki, finom lehetett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostanában rákaptam az ilyen tepsis húsokra. Nagyon szuperek egyszerűek, gyorsak, finomak. Tőled is kinéztem ám egyet. :)))

      Törlés
  3. Imádom az ilyeneket! A Tiédnek is érzem az illatát az ormányomban, pedig nincs előttem :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, én is! Bár az utóbbi időkben sütök csak ilyeneket, de nagyon finomak. :)

      Törlés