2011. október 26., szerda

Sárgaborsó főzelék

Hozzávalók:
  • 1 cs. sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 ek. olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint
  • 2 db. babérlevél
  • víz.

Elkészítés:

2-3 órával a főzés előtt beáztatjuk a sárgaborsót.
Kevés olajon az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelem. Beleteszem az aprított fokhagymát.
A borsóról leöntöm a vizet, és ráteszem a hagymára, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje legalább két ujjnyira.
Mehet bele a só, ételízesítő, bors és a babérlevél.
Puhára főzöm.
Miután megfőtt, kiveszem belőle a babérlevelet, és botmixerrel összeturmixolom.

Kevés szódabikarbónát szoktam forrás után tenni bele. Sűríteni, rántani nem szoktam, önmagától is sűrűsödik. Fasírttal, sült virslivel, kolbásszal tálalható.





Jó étvágyat! :)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem, csak mindig megfájdul tőle a hasam, ezért nem szoktam készíteni:)

    VálaszTörlés
  2. Mindenféle főzelék, minden mennyiségben jöhet, így ezt is szívesen megenném! :))) Na meg a fasírtot! :))
    A szódabikarbónának mi a szerepe benne? Erről még nem is hallottam. :)

    VálaszTörlés
  3. A sárgaborsót nagyon szeretem. Szódabikarbónát még nem használtam az elkészítéséhez. Csatlakozom Szabina kérdéséhez. Mi a szerepe?

    VálaszTörlés
  4. Trollanyu!
    Az kár. Szódabikarbóna bele? :)

    Vicuska!
    Mi is! :)))

    Szabina, Petra!
    Nagymamámtól láttam, és teszek is babhoz, sárgaborsóhoz(marhahúshoz, bár az ritkán van felénk)egy késhegynyit- csipetnyit főzés közben, mert hogy gyorsabban puhul, és kevésbé puffaszt. :)

    VálaszTörlés
  5. Teljesen elfelejtodott a sargaborso fozelek a csaladunkban az elmult evtizedben, nem is tudom miert. Alig varom , hogy megfoljon, es nosztalgiazzunk az izeken:) Koszonjuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit, én köszönöm! Én is azért szeretek blogokra járni többek között, mert elfeledett ételek tűnnek fel. :)

      Törlés