2011. október 9., vasárnap

Pásztortarhonya

Hozzávalók:
  • 50 dkg. sertéscomb
  • 10 dkg. füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • 25 dkg. tarhonya
  • 50 dkg. burgonya
  • 2 db. zöldpaprika
  • 3 db. paradicsom
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1-1 késhegynyi őrölt kömény, és babérlevélpor
  • víz.

Elkészítés:

A szalonnát kis kockákra vágva kiolvasztjuk, és megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. A húst kockákra vágjuk és átsütjük a hagymás zsírban, majd meghintjük a pirospaprikával, az őrölt köménnyel, meg a babérlevélporral. Annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a másik edényben az olajon megpirítjuk a tarhonyát, utána annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Fedő alatt kis lángon 5 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított kockákra vágott burgonyát, a felvágott paprikát, és a cikkekre vágott paradicsomot. Megsózzuk, és annyi vízzel, hogy szűkösen ellepje ezt is megpuhítjuk. Végül mindkettőt rövid lére sütjük, és összekeverve adjuk az asztalra. 
Ecetes savanyúság illik hozzá.





Jó étvágyat! :)



5 megjegyzés:

  1. Ez a sörétes tarhonya a kedvencem, csak az a baj, hogy a többieknek nem! Gyerekkoromban a menzán is imádtam! Azt hiszem csinálok magamnak két napra valót a többiek meg rántottát kapnak! :DD

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom a pásztortarhonyát, már régóta tervezem elkészíteni, jó hogy eszembe juttattad.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, még sosem ettem:) Sajnos itt nincs tarhonya, de már készülök a házi tarhonya készítésére ésutána kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  4. Finom bizony ;-) csak én pipivel készítem mert csak szárnyast eszem. Újabban én is a golyós tarhonyára tértem át.

    VálaszTörlés
  5. Barbi!
    Helyes! Néha kell magunknak is kedvezni, bár nem hinném, hogy a rántotta túl nagy "büntetés" lenne. :)))

    Mrita!
    Nagyon finom lett. :)

    Trollanyu!
    Házi tarhonya?, húúú az biztos nagyon klassz lesz! :)

    Csipike!
    Úgyis nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés