2013. április 15., hétfő

(Füstölt)sajtos- tejszínes csirkemell




Hozzávalók:
  • 70 dkg. csirkemellfilé
  • 2 dl. főzőtejszín
  • 2 dl. tejföl
  • 20 dkg. sajt (fele füstölt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ek. olaj.


Elkészítés:

A húst felszeleteljük vékonyra, esetleg ki is klopfolhatjuk, megmossuk, majd papírtörlővel megtörölgetjük.
Sózzuk, borsozzuk, legalább 30 percet állni hagyjuk.
Kevés forró olajban hirtelen mindkét oldalát kisütjük, és belerakosgatjuk egy tepsibe.
A tejszínt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk az olajat, a zúzott fokhagymát és egy kevéske sót.
Az öntetet ráöntjük a hússzeletekre, legvégül a tetejére ráreszeljük, vagy szeleteljük a sajtot.
190- 200 C fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet, vagy amíg a sajt meg nem pirul a tetején.



Jó étvágyat! :)

6 megjegyzés:

  1. Irtó guszta, jöhetne is most egy tányérral! :) Nagyon fincsi lehet a tejszínnel és a sajttal! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki!!! Én is szoktam így (is) készíteni! :)

    VálaszTörlés
  3. Hankka!
    Köszi! Ezek a tepsis húsok mostanság nagyon bejönnek nekünk, főleg nekem, mert gyorsak. :)

    Ditti!
    Köszi szépen! :)

    Tücsi!
    Finom bizony, köszi! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon guszta! Finom lehet ha gyerekeim itthon lesznek kifogom próbálni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Remélem sikert arat nálatok is. :)

      Törlés