2013. április 27., szombat

Kókuszos- kakaós kocka




Egyszerű, keverem- kavarom sütemény. Finom! A receptet egy Ráma sütis gyűjteményben találtam.


Hozzávalók:

A tésztához:
  • 10 dkg. étcsokoládé
  • 20 dkg. margarin
  • 3 ek. kakaópor
  • 3 tojás
  • 15 dkg. cukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 15 dkg. liszt

A krémhez:
  • 25 dkg. mascarpone
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. kókuszreszelék
  • 2 ek. liszt
  • 1 tojás

A tepsi kikenéséhez:
  • margarin, liszt.



Elkészítés:

A csokoládét a margarinnal együtt egy edényben kevergetve fölolvasztjuk, azután a kakaóport is hozzáadjuk.
Egy tálban a tojást a cukorral jó habosra keverjük.
A csokis margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk.
Kikenünk egy közepes méretű (30x20- es) tepsit, meglisztezzük, azután a masszát belesimítjuk.
A krémhez valókat összekeverjük, majd a csokoládés tésztán óvatosan elkenegetjük.
Előmelegített 180 C fokos sütőben, kb. 35 perc alatt megsütjük.

A krém óvatosan elkenegetése nem igazán jött össze, de ez csak kinézetre rontott a sütin. :)
Tűpróbával érdemes ellenőrizni, vigyázat, ha túlsütjük, könnyen kiszárítható!





2 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik, egyszerű és finom, tetszik, hogy a krém együtt sül a tésztával:)

    VálaszTörlés