Hozzávalók:
- 40 dkg. lencse
- 2 ek. olaj
- 2 dkg. liszt
- kis fej apróra vágott hagyma
- 2 db. babérlevél
- 1/2 kk. szódabikarbóna
- só
- ecet
- kevés cukor.
Elkészítés:
A kiválogatott lencsét néhányszor átmossuk, majd néhány órára, esetleg egy éjszakára beáztatjuk hideg vízbe.
Ebben a vízben sóval, babérlevéllel feltesszük főni.
Ha puhára főtt, hagymás, rántást készítünk. Besűrítjük vele a főzeléket, és még pár percig főzzük.
Ecettel, csipetnyi cukorral, ha kell még sóval ízesítjük.
Jó étvágyat! :)
Nagyon finomnak látszik, szeretem! :) Nálunk habarással és mustárral ízesítve készült! :)
VálaszTörlésKöszi, finom volt. :) Úgy is igen fincsi lehet! :)
TörlésIdén annyi lencsét ettem a napokban, hogy kő gazdagnak kell lennem az új évben...Imádom. Sajnos felfúj, úgy hogy utána kínlódok egy kicsit, de megéri. Istenien néz ki!
VálaszTörlés:))) ó én eddigi életemben jóformán minden újévkor lencsét ettem, de nekem ez még eddig nem vált be. :))) Ebben már sajnos nem hiszek. :D Én teszek bele szódabikarbónát, hogy ne puffasszon. A mamámtól legalább is azt tanultam, hogy babba, lencsébe tegyek, így kevésbé fúj fel. :)
TörlésNagyon guszta, mi is hasonlóval kezdtük az új évet :)
VálaszTörlésKöszi! :) Szeretjük, persze nem csak ilyenkor. :)
TörlésNálunk lencseleves volt, de a főzeléket is szeretjük. Gusztán néz ki a fasírttal együtt!:))
VálaszTörlésBUÉK!!!
Köszönöm szépen Tücsi! :) A leves is nagyon finom! Neked is boldog új évet! :)
Törlés