2012. augusztus 3., péntek

Mustáros májaskrém




Ismét egy reggelizős vagy vacsorázós gyors kence. A Mindennapi gyors vacsorák című szakácskönyvemből. Nagyon finom! :)

Hozzávalók:
  • 2 doboz májkrémkonzerv
  • 2 tojás
  • 10 dkg. margarin
  • 1,5 ek. mustár
  • 1 fej vöröshagyma (nálam lila)
  • só, törött bors.

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük.
Közben a májkrémet összekeverjük a margarinnal, az apróra vágott hagymával, a mustárral.
A megfőtt, kihűlt tojásokat villával villával beletörjük a májkrémes masszába.
Sózzuk, borsozzuk, és legalább fél óra hosszat a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.
Kenyérre kenve, zöldségekkel fogyasztjuk.






Jó étvágyat! :)

12 megjegyzés:

  1. De jó, még nem is gondoltam rá, hogy a dobozos májkrémet így feldobjam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, így sokkal, de sokkal kiadósabb. Köszi! :)

      Törlés
  2. Tetszik, különösen a férjem szeretné. Kifogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Szerintem ízleni fog!! Nálunk mindenki ette, ami azért sajna nem mindennapi. :)))

      Törlés
  3. Az én lányom imádja a májkrémet, el is fogom készíteni ezt, nagyon jól néz ki. Finom frissen sült kenyérrel isteni lesz:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk sem elég belőle semennyi. Friss kenyérrel, hmmm... úgy biztosan még finomabb. :) Köszi! :)

      Törlés
  4. Nagyon jó krém, máris mentem. Nagy májkrémes itthon mindenki. Szoktam csirkemájat lesütni szalonnával, azt kihűtöm, ledarálom és hasonló dolgokat teszek bele. Nagyon finom! Ez egy tényleg gyors változat! Vittem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszik! Csirkemájjal, biztosan még finomabb!! Köszi! :)

      Törlés
  5. Nagyon guszta, tényleg jó kis kence reggelire vagy vacsorára, friss idényzöldségekkel... jaj, éhes is lettem! :)

    VálaszTörlés