2012. január 27., péntek

Sajttal töltött rántott gomba



Tegnap esti vacsoránk volt rántott karfiol, ez a gomba, és sült krumpli.
Nálunk a gomba kizárólag rántva kerül az asztalra. Most egy kicsit másként, de azért rántva, ajánlom, nagyon finom. 
A recept Alíz oldaláról való, köszi! 
Nagyon előnyös, hogy előre kisüthető a gomba, és tálalás előtt kell csak rásütni a tölteléket, így megoldódik, a hogyan tartsuk melegen a rántott gombát. :)))


Hozzávalók:
  • 50 dkg. nagyobb méretű gomba
  • 10-15 dkg. reszelt sajt
  • 2 ek. tejföl
  • só, bors, petrezselyem

A panírozáshoz:
  • liszt 
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • só.
   
Elkészítés:

A gombát megpucoljuk, szárát kiszedjük, megmossuk bepanírozzuk. 
Mielőtt a lisztben megforgatjuk ajánlatos kicsit benedvesíteni, hogy tapadjon rá a liszt. Felvert, kicsit erősebben sózott tojásban és zsemlemorzsában panírozzuk. 
Bő, közepesen forró olajban megsütjük. (A szárát is bepanírozhatjuk és azt is megsüthetjük.)
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha maradt tojás a panírozásból, akkor egy keveset abból is hozzákeverünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a gombafejeket, majd mindegyik üregébe sajtos keveréket töltünk. (Ha sűrűbb a massza, gombócokat formázunk, ha lazább és tojást is keverünk hozzá, akkor kanállal tegyünk halmokat a kalapokba).
Tálalás előtt 10 perccel az előmelegített 200 C fokos sütőbe, tesszük és addig sütjük, míg a sajt vagy ráolvad, vagy kicsit megpirul. 






Jó étvágyat! :)

10 megjegyzés:

  1. Eddig még nem készítettem sajttal töltött rántott gombát... de biztos nagyon fincsi. Most nagyon szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és finom lehet sajttal töltve a gomba !

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néznek ki, finom lehet!

    VálaszTörlés
  4. kérek szépen. na jó, nem most, most dugig ettem magam szilvásgombóccal.

    VálaszTörlés
  5. Régebben sokszor készítettem juhtúróval töltött gombát, de ez is nagyon jól néz ki:)A rántott karfiolt is imádom:)

    VálaszTörlés
  6. Gabriella, Éva, Katalin!
    Köszönöm! Valóban finom! :)

    4Gyerek!
    Cseréljünk, én adok ilyet, Te adsz gombóóóócot! :)))

    Trollanyu!
    Köszi! Túróval még nem ettem, de finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  7. A címet olvasva azt gondoltam, hogy először megtöltötted sajttal és úgy van kirántva a gomba. De ez így sokkal jobb. Így biztos nem folyik ki a sajt a gombából. Imádom a gombát, így még nem készítettem, ki fogom próbálni!! Köszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szivesen! :) Úgy is jó lehet, na majd legközelebb úgy rántom. :))) Amelyiknek nagy kalapja van, abból egy csepp sem folyt ki, a kisebbek közül 1-2- ből igen, de a kifolyt sajt is megehető volt. :)))

      Törlés
  8. Majdnem kimaradt nálam ez a finomság- ha nincs kedvünk begyújtani a sütőt, talán ráolvasztani a mikróban is lehet. Majd ki is próbálom, szeretem a rántott gombát és a sajtokat is!

    VálaszTörlés