2011. december 1., csütörtök

Egybefasírt



Nálunk így hívják. :)

Hozzávalók:
  • 80 dkg. darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika, só, őrölt bors
  • 2 db. tojás
  • 2 db. szikkadt zsemle
  • 4 db. főtt tojás.

Elkészítés:

A tojást forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzöm, kihűtöm, megpucolom.
A hagymákat aprítom, a zsemlét beáztatom, majd kinyomkodom, és mindent összekeverek.
Egy tepsit kikenek zsírral. A kb. 3/4 húst leterítem úgy, hogy középen kis vályú legyen belepakolom a főtt tojást, és beborítom a maradék masszával.
Úgy kb. fél bögre vizet aláöntök, és 190- 200 C fokon pirulásig sütöm, közben többször meglocsolom a levével.




Jó étvágyat! :)

14 megjegyzés:

  1. Mifelénk is így hívják ! Nagyon guszta lett. Szeretjük én még szoktam úgy is csinálni hogy a felébe kolbászt teszek a tojás helyett. Egyszer próbáld ki nagyon finom az is !

    VálaszTörlés
  2. Én Stefánia-szeletnek ismerem. Akárcsak Éva, én is szoktam csípős füstölt kolbászt tenni bele.

    VálaszTörlés
  3. Én is Stefániának hívom. Nálunk a múlt héten készült egy nagy adag... Szeretjük hidegen-melegen, főzelékhez, szendvicsbe... Szerencsére pici fiam imádja! Bármikor jöhet neki.

    VálaszTörlés
  4. Mi csak tojásos fasírtnak hívjuk, de szerintem mindegy:)Nagyon finom étel és hidegen is jó szendvicsbe, praktikus.

    VálaszTörlés
  5. Mi pedig rúdfasírozottnak! Nagyon szeretem, de leginkább hidegen, kenyérrel és francia salival! Most jöhetne is pár szelet! :))

    VálaszTörlés
  6. Egybe van nem? Logikus. ;DDDD
    Guszta már megint Csilla! :)

    VálaszTörlés
  7. Finom is, nemcsak guszta! Mennyi elnevezése van !

    VálaszTörlés
  8. Nálunk is így hívják, és én ráadásul szintén tojással készítem. Amikor először hallottam a Stefánia vagdaltat, nem is tudtam, hogy az fasirt.
    Gusztán néz ki a fasírtod, meg is kívántam.:))

    VálaszTörlés
  9. Mindegy hogy egybefasírt, vagy Stefánia vagdalt, finom és kész!! Ráadásul nagyon mutatós étel is. Imádjuk!!

    VálaszTörlés
  10. Éva!
    Köszi, legközelebb kolbásszal is kipróbálom. :)

    Hobbychef!
    Köszöntelek! :) Biztos ki fogom kolbásszal is próbálni, felcsigáztatok! :)))

    Horimarika!
    Úgy igaz, bárhogyan nagyon finom! :)

    Trollanyu!
    Tojásos fasírt néven is jöhet. :)))

    Barbi!
    Na tessék, jó sok neve van szegénynek. :D

    Petra!
    De egyben ám!! :DDD Köszi!

    Vicuska, Tücsi!
    Köszi! :)

    María!
    Szerintem is mindegy, a lényeg a végeredmény! :) Köszi!

    VálaszTörlés
  11. Nálunk is egybefasírtnak hívják, de én a saját leve helyett sörrel szoktam locsolgatni. Finomabb, szebb! �� Próbáljátok ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet! :) Legközelebb ki fogom próbálni úgy.

      Törlés
  12. Sziasztok! Csak a sütési höfok miatt találtam rátok, de ha már itt vagyok, elmondom,hogy én például reszelek bele egy kicsi cukkinit és 1 sárgarépát is, vagy télen teszek bele apróra vágott diót és feldobja nagyon. Lazább lesz a zöldségektöl, persze nem kell bele sok :)

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok,
    Én sárgarépa, programon kockákat vágok bele. Finom, dekoratív. Így már zöldséges vagdalt, v huskenyer.

    VálaszTörlés