2011. december 9., péntek

Csokis keksz



Ez egy nagyon- nagyon régi receptem. Valahogy feledésbe került, pedig nagyon finom, de, hogy milyen drága lett hozzá a keksz! :(


Hozzávalók:
  • 2 cs. csokis pudingpor
  • 1/2 l. tej
  • 4-5 ek. cukor
  • 25 dkg. margarin
  • 2 (nagy) cs. keksz (nálam Albert).

Csokimáz:
  • 3 ek. tej
  • 20 dkg. porcukor
  • 2 ek. kakaó
  • 10 dkg. margarin.

Elkészítés:

A tejjel megfőzzük a pudingot. Tűzről levéve belekeverjük a cukrot, és a margarint. Addig keverjük, míg össze nem áll.
A kekszet a krémmel összeragasztjuk.
Elkészítjük a  csokimázat. A hozzávalókat felfőzzük, majd simára keverjük a margarinnal.
A csokimázat rákenjük a kekszre, hűtőbe tesszük, legalább egy éjszakára.
Másnap ferdén szeleteljük.




10 megjegyzés:

  1. Tényleg, az unokatsóm készített ilyet sokszor és mindig nagyon tetszett, olyan kis dekoratív süti és viszonylag egyszerű elkészíteni. A gond csak az,hogy Albert keksz itt nincs, de majd keresek calami alternatívát. Köszi, hogy feltetted:)

    VálaszTörlés
  2. Klasszikus! :) Nálunk is nagy sikere van :D

    VálaszTörlés
  3. Ilyesmit én is ismerek, csak abban nincs pudingpor.
    Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  4. Az egyik kolléganőm készített ilyet, még réges-régen, a receptet elkértem, de hogy hol van...
    Köszi, hogy felraktad. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom, én csokimáz helyett kókuszreszelékbe szoktam forgatni, de biztos ez az extracsokis is elfogyna!

    VálaszTörlés
  6. Anyukám szokott ilyet készíteni, már megvan nekem is a recept! Imádjuk és olyan egyszerű! A keksz tényleg drága! :))

    VálaszTörlés
  7. Hasonlót én is készítettem, szögletes kekszből, mert az volt itthon. Másképp néz ki, de az ízén nem változtat:-)

    VálaszTörlés
  8. Trollanyu!
    Igazán nincs mit. :)

    Tejszínhab!
    Ez nem véletlen, mikor megpuhul, onnantól elveszik az ember, mert nincs megállás. :)))

    Flóra!
    Köszi! :)

    Petra!
    Az enyém is azért van csak meg, mert beírtam a kis kockás füzetembe. ;)

    M@rti!
    Huhh, kókuszreszelékkel is nagyon finom lehet! :)

    Barbi!
    Na igen, döbbentem amikor a kekszet vettem, nagyon- nagyon rég csináltam utoljára, de ez van... :)

    Gerdi!
    Így igaz a keksz formája cseppet sem számít. :)))

    VálaszTörlés
  9. Kétszer már én is készítettem, Albert kekszből. De hogy most láttam, a közel jövőben sor kerülhet rá. Szépek a szeletek.:))

    VálaszTörlés