2011. november 27., vasárnap

Linzer



Ez a recept tökéletes. Azonnal is fogyasztható, de néhány óra múlva már tökéletesen puha.

Hozzávalók:
  • 60 dkg. liszt
  • 40 dkg. margarin
  • 20 dkg. porcukor
  • 1,5 cs. sütőpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 db. tojássárgája
  • reszelt citromhéj.

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. 
Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, és linzer szaggatóval kiszaggatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a kiszaggatott tésztákat, és néhány perc alatt készre sütjük.
Kihűlés után baracklekvárral töltjük.
Porcukorral tálaljuk.

Természetesen dobozba téve eltartható.


16 megjegyzés:

  1. A virágos süti a gyerekeim nagy kedvence, biztos, hogy karácsonyra is fogok készíteni. Anyukám receptjét használom, fejből nem tudom, de majdnem ugyanilyen. Boldog Adventet kívánok nektek:)

    VálaszTörlés
  2. Imádom!!! Kellene sütnöm már! :)

    VálaszTörlés
  3. Csak úgy vigyorognak ezek a kis virágok! Nagyon guszták! :)

    VálaszTörlés
  4. Csilla, kitaláltad a gondolataimat... éppen azon gondolkodtam, hogy ezen a héten v.melyik nap ezt kell sütnöm > gyerekkorom nagy kedvence. Anyukám receptje által sütöm régóta > hasonló a Te receptedhez. Gyönyörű kis "virágokat" készítettél!

    VálaszTörlés
  5. Eljött a linzerek ideje, nagyon guszta, bevallom, még soha nem sütöttem! :-)

    VálaszTörlés
  6. Látom te sem kispályázol pár dekákkal, szerintem ebből nem is lehet. Gyanítom ennek a mennyiségnek is volt-nincs sorsa lesz. Én a hagymás-tepis pogimmal vagyok így, pedig jó másfél kiló...mármint nem 1 db.)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon mutatósak! Én is kacérkodtam hasonlóval a hétvégén, de aztán mást sütöttem. De ez sem fog elmaradni:-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszták! Szeretem ezt a fajta linzer süteményt, van is ilyen formám, de a sima kerekkel is nagyon jó !

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörűek lettek,nagyon sokat sütöm én is imádjuk!:-)

    VálaszTörlés
  10. Trollanyu!
    Köszönjük szépen! Viszont mi is! :)

    Barbi!
    Ugye?, és ez ajándéknak készült, vendégségbe, úgyhogy kell még süssek majd egy adagot, amit persze jól eldugok! :)))

    Maryenne!
    Köszönöm szépen! :)

    Szabina!
    Bizony, ééédesek, köszi! :)

    Gabriella!
    Gondolatolvasó vagyok... simán! :))) Köszi! :)

    Katucikonyha!
    Nemááár!?! Akkor kereskedjünk, és sütök neked, Te meg nekem dobsz egy kis bonbont cserébe. :)))

    Tea!
    Nem szoktam elaprózni! :))) Már nincs, de ebből most ajándék lett, persze nem mintha máskor sokáig tartana. :) Tudod, ezzel az a "baj", hogy sok, de amikor összeragasztom, csak a fele. :DDD + eteti magát rendesen.

    Gerdi!
    Köszi! :)

    Éva!
    Én most két mérettel készítettem, hátha úgy több lesz belőle. :)))

    Ditta!
    Köszi, ugye? szerintünk is nagyon finom. :))

    Petra!
    Köszi! :)

    VálaszTörlés
  11. Szia Csilla!
    4Gyerek játékának köszönhetően leltem Rád! És el is készítettem ezta csodás receptet.
    köszönöm szépen! (:
    http://vaniliamamor.blogspot.com/2012/02/linzer.html
    Isa

    VálaszTörlés
  12. Szia! :)
    Nagyon örülök, én köszönöm!! :)))

    VálaszTörlés
  13. A rengeteg hozzászólásból egyik sem szól arról, hogy bárki is kipróbálta volna ezt a receptet....kíváncsi lettem volna másnak hogy sikerült, mert nekem egy kínszenvedés volt kiszaggatni. Az íze viszont finom! Viki

    VálaszTörlés
  14. Én már sokszor megsütöttem. :) Nem tudom neked miért volt kínszenvedés a szaggatás. Ámbár, több oka is lehetett. Pl, ha nem lisztezel eléggé a tészta alá, és leragad a nyújtástól. Vagy ha a kiszaggató formát nem mártod gyakran a lisztbe, anélkül hozzáragadhat a tészta a formához. Vagy túl lágy a tésztád - ezen úgy is segíthetsz, hogy az összegyúrás után kb. 1/2-1 órára beteszed a hűtőbe. Persze az ember kedélyállapotától is sok függ. Én azt szoktam mondani a lányaimnak, ha jó kedvvel, örömmel telve sütünk, az a sütin is meglátszik. Ne szegje kedved az első próbálkozás, érdemes időt fordítani rá. Jó sütést!

    VálaszTörlés