2011. október 14., péntek

Csalamádé

Csak egy gyors, egyszerű, de nagyon finom savanyúság az ebéd mellé.
Nyáron, meg még ilyenkor is amíg van friss paprika, uborka, gyakran készítem, nem nagy adagban, egy- két nap alatt megeszegetjük az ebédek mellé.

Hozzávalók:
  • tetszőlegesen zöldségek
  • ecet
  • víz
  • folyékony édesítő (cukor).

Elkészítés:

A zöldségeket összevágjuk, lesózzuk legalább egy órára. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
Elkészítjük az ecetes, cukros vizet. Beletesszük a kinyomkodott zöldségeket. Azonnal fogyasztható, de akkor az igazi, ha legalább két- három órát áll, addig összeérik.

Nálam most van benne: 4 db. kisebb paprika, kb. 25- 30 dkg. káposzta, 1 db. uborka, 1 nagy fej vöröshagyma.






Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése