2011. szeptember 21., szerda

Huszárcsók




A recept a Váncza süteményes könyvből van. Vetekszik a linzerrel, finom, omlós, gyorsan kész van. Lehet, még picit a színe miatt sütnöm kellett volna, bár a képen kicsit fakóbb, mint élőben. :) 
Ronda, de finom kategória. Nagyon hamar elfogyott. :)

Hozzávalók:
  • 14 dkg. vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 9 dkg. cukor
  • 35 dkg. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • lekvár.

Elkészítés:

A vajat a tojássárgájával jól elkeverjük, beletesszük a cukrot, a lisztet, sütőport, és vaníliás cukrot.
Zsírozott, lisztezett tepsibe apró gömböket rakunk, ujjal benyomjuk,  közepébe lekvárt teszünk.
Sütőbe téve szép sárgára sütjük.

Sütőpapírt tettem alá, 180 C fokon sütöttem, kb. 13-15 percig.








20 megjegyzés:

  1. Szeretem a ronda, de finom ételeket. Bár ez esetben vitatkoznék. Nem ronda! De finom. :)))

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek Petrával, nem is ronda. De finom. Lassan közösen megsütögetjük a Váncza könyv tartalmát:-)Nekem csak lapok vannak belőle, ereklyeként őrzöm.

    VálaszTörlés
  3. Látom a Váncza felcsigázott, másokat is!!
    Én bizony szívesen bekapkodnék jó párat ebből a finomságból!!! :)) Nagyon guszták lettek, nem is rondák! :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ott van! Hány db lesz belőle?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kis guszták lettek:) Nálunk sem tartani ki sokáig, az biztos.Nekem sajnos nincs meg ez a Váncza könyv.

    VálaszTörlés
  6. Nem is ronda!!! én is szívesen bekapkodnék egyet-kettőt :D

    VálaszTörlés
  7. A huszárok kora lejárt, de a csókoké nem :D főleg, ha édes!

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Trollanyutól jöttem Hozzád, érdemes volt idetalálnom. Nagyon jól néz ki ez a linzer, a fiam imádja, főleg, ha jófajta sárgabarack lekvár van benne. Én még így nem sütöttem, csak az eredeti linzer formát, de most ezt is kipróbálom. (Bocsi, de nekem is kijutott a "világ legjobb férje", remélem, ezen nem fogunk összeveszni).

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta, nem egy mindennapi azt kel mondani ,ha elfogyott akkor biztos finom volt!

    VálaszTörlés
  10. Nem rondák, guszták és én is bevállalnék párat.

    VálaszTörlés
  11. Petra!
    Aranyos vagy, köszi!, de most vitatkoznék, na jó nem ronda, de nem szép. :)))

    Gerdi!
    Nekem is csak a gépen van meg, nem könyv alakban, ha gondolod, továbbítom neked szívesen. :)

    Barbi!
    Neked köszönhetően! :))) Vannak benne jó kis receptek! :)

    Jehudit!
    Üdvözöllek nálam!:)))
    Megszámolta, de nem írtam fel, és pontosan már ne tudom, de ennyi, amennyi a képen látható. :)

    Trollanyu!
    Ezen máris segítettem. :)))

    Márti!
    Köszi, de egy picit. :))) Tulajdonképpen nem tudom, mi lehetett a gond, hogy a tészta így "megrepedt"?, lehet jobban kellett volna kidolgoznom. :)

    Vicuska!
    Ez garantáltan édes! :)))

    Kolozsgabi!
    Üdvözöllek, örülök, hogy idetaláltál! :)
    Szó nincs róla, örülök, hogy Neked is "a világ legjobbja" jutott!! :)))
    Nálunk is nagyon megy a linzer!:)

    Éva!
    Köszi, se perc alatt elfogyott. :D

    Mrita!
    Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  12. Csilla, köszönöm, kedves vagy, de már én is rátaláltam neten, a webcukrászdában. Onnan puskázok:-)

    VálaszTörlés
  13. Gerdi!
    Akkor oké, további jó puskázást! :)

    VálaszTörlés
  14. Ez igen, tetszik, a neve is érdekes.:)

    VálaszTörlés
  15. Ismerem és szeretem és nekem is ilyen töredezett lett, úgyhogy ennek ilyennek kell lennie és punktum :-)))... még hogy ronda?! :-)))...nekem a 99sütiben van meg a receptje.

    VálaszTörlés
  16. Kati!
    Köszi, nagyon finom! :)

    Csipike!
    Most nyugodtam csak meg igazán, ha ilyen akkor viszont gyönyörű!! :)))

    VálaszTörlés
  17. Kedves Csilla! Én most elviszem a Huszárcsókot, megsütőm az unokáimnak, olyan jól néz ki, és nem hátrány, hogy gyorsan meg van.Köszi:)))

    VálaszTörlés
  18. Kedves Tücsi!
    Örülök, szívesen! :)

    VálaszTörlés
  19. Nagyon jók lettek de én ezt nem is láttam, ezért nem raktam be a blogba,de most be rakom!

    VálaszTörlés