Még sohasem próbáltam ezelőtt megsütni, most nekiveselkedtem. A máz hm, nem az igazi, de az íze kárpótol mindenért. :)
Az alaprecept Petrától van, köszi! :)
A recepten annyit változtattam, hogy a narancsot teljesen kihagytam, és csokis pudingport használtam.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 tojás
- 5 ek. cukor
- 4 ek. liszt
- 1 ek. kakaópor
- 1 kk. sütőpor
- 1 csipet só.
A krémhez:
- 20 dkg. étcsokoládé
- 10 dkg. cukor
- 3 dl. tej
- 1 cs. csokis pudingpor
- 25 dkg. vaj
- rum aroma.
A mázhoz:
- 1 ek. kávé
- 10 dkg. porcukor.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral, sóval kemény habbá vertem.
Folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadtam a tojássárgájákat.
A lisztet, sütőport, kakaópor elkevertem és a tojáshoz masszához adagoltam, óvatosan.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készült el.
A krémhez a pudingport 1 dl tejjel elkevertem. A maradék tejet a cukorral tűzre tettem, majd a pudingos tejet hozzáadva készre főztem.
Hozzáadtam a darabokra tört csokoládét. Addig kevergettem, amíg a csoki teljesen elolvadt, hűlni hagytam.
A vajat a rumaromával habosra kevertem, majd hozzáadtam a csokis keveréket.
A piskótát hosszában három csíkra vágtam, a krémmel megkentem és hűtőbe raktam. 2 óra múlva kockákra vágtam.
Elkészítettem a cukormázat: a kávét lassan adagoltam a porcukorhoz, joghurt állagúra kevertem.
A sütikockákat a mázzal bevontam.
Nekem 12 darab lett belőle.
A mázzal egy kicsit megszenvedtem. Nekem nem lett elég csak a felére a kávés. Készítettem csokisat is, de még azon finomítani kellene. :) (2 tk. kakaót elkevertem 2 ek. vízzel, és ezt adagoltam a porcukorhoz).