Még sohasem próbáltam ezelőtt megsütni, most nekiveselkedtem. A máz hm, nem az igazi, de az íze kárpótol mindenért. :)
Az alaprecept Petrától van, köszi! :)
A recepten annyit változtattam, hogy a narancsot teljesen kihagytam, és csokis pudingport használtam.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 tojás
- 5 ek. cukor
- 4 ek. liszt
- 1 ek. kakaópor
- 1 kk. sütőpor
- 1 csipet só.
A krémhez:
- 20 dkg. étcsokoládé
- 10 dkg. cukor
- 3 dl. tej
- 1 cs. csokis pudingpor
- 25 dkg. vaj
- rum aroma.
A mázhoz:
- 1 ek. kávé
- 10 dkg. porcukor.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral, sóval kemény habbá vertem.
Folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadtam a tojássárgájákat.
A lisztet, sütőport, kakaópor elkevertem és a tojáshoz masszához adagoltam, óvatosan.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készült el.
A krémhez a pudingport 1 dl tejjel elkevertem. A maradék tejet a cukorral tűzre tettem, majd a pudingos tejet hozzáadva készre főztem.
Hozzáadtam a darabokra tört csokoládét. Addig kevergettem, amíg a csoki teljesen elolvadt, hűlni hagytam.
A vajat a rumaromával habosra kevertem, majd hozzáadtam a csokis keveréket.
A piskótát hosszában három csíkra vágtam, a krémmel megkentem és hűtőbe raktam. 2 óra múlva kockákra vágtam.
Elkészítettem a cukormázat: a kávét lassan adagoltam a porcukorhoz, joghurt állagúra kevertem.
A sütikockákat a mázzal bevontam.
Nekem 12 darab lett belőle.
A mázzal egy kicsit megszenvedtem. Nekem nem lett elég csak a felére a kávés. Készítettem csokisat is, de még azon finomítani kellene. :) (2 tk. kakaót elkevertem 2 ek. vízzel, és ezt adagoltam a porcukorhoz).
A narancsos csokikrémet nagyon ajánlom, azt még egyszer érdemes volna kipróbálnod. A máz nekem is mumusom volt. Nekem elég volt, de ha neked nem akkor megpróbálom az én receptemben is emelni a mennyiséget.
VálaszTörlésA végeredmény biztos finom lehetett! Jól néz ki. :)
Nagyon jól néz ki, szívesen mondanám hogy adok neked egy kis marcipán golyókat 1-2 mignonért!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésA cukrászdai mignonon fondánbevonat van. Ilyet lehet házilag is készíteni, Farkas Vilinél van is róla egy videó:
http://farkasvilmos.blogspot.com/2011/07/fondan-fozes.html
De sokkal egyszerűbb, ha egy kis vödörrel (1 kg) veszel a cukrászkellékesnél. Aztán ha kell, segítek a használatával :) Cukrásztanoncként nagyon szerettem a mignonokat mártogatni :D
Imádom a mignonokat,minden mennyiségben jöhetne, még nem csináltam, de köszi az ötletet. Nagyon finomak lehetnek ezek a sütik:):):)
VálaszTörlésPetra!
VálaszTörlésAzt majd egyszer kipróbálom. :)
Lehet, hogy akkor én rontottam el valamit a mázon, hogy nekem kevés volt, meg ne változtasd a recepted ezért! :) A külsőségektől eltekintve nagyon finom lett! :)
Éva!
Áll az alku, cserélhetünk! :D
Gomba!
Szia!
Köszi az ötleteket! A videó szuper, bár nem hiszem, hogy nekiállok, :D a vödrösnek utána néztem kicsit húzós az ára. Marad a ronda, de finom saját változat! :D Gondolom, ha jó az alapanyag, még öröm is lehet a mártogatás. :) Azért, lehet ha egyszer, mégis... akkor megkereslek tanácsért. :)
Tücsi!
Ezzel én is így vagyok, nagyon szeretem! Köszi, finom lett! :)
Na igen, én nem vagyok cukrász. Saját kútfőből próbáltam a nálam bevált mázat elkészíteni. Előtte puncstortákat vontam így be, és működött. Hát, ez a házi módszer és a cukrászda közötti különbség. Jó, hogy Gomba megosztotta ezt a linket, majd felteszem a recept alá, így mindenki láthatja a profi verziót is. :))))
VálaszTörlésÉn se vagyok cukrász, de ez nálam látszik is. :D
VálaszTörlésA máz ötlete szerintem nagyon jó, mert finom volt, és működött. :) Csak valamiért nálam kevés volt, de ez nem a máz hibája, meg elsőre kicsit hígra is csináltam. :)
Nagyon szépek lettek.
VálaszTörlésKati!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Ez nagyon jó recept. Megcsináltam, isteni lett. Én a mázat még akkor kentem rá, amig még egyben volt, tortaszerűen, utána kockáztam fel. A mázra még kis csokicsíkokat folyattam. Sajnos mire lefotóztam volna, hült helye volt.
VálaszTörlés