2011. július 13., szerda

Raguleves csirkemellből, vajgaluskával

A Kifőztük legutolsó számában láttam ezt a levest.
Nagyon finom, és nem utolsó sorban nagyon gyorsan elkészül.
Nálam csirkemellből készült.


Hozzávalók:
  • 2db. csirkemellfilé
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 50 dkg. zöldborsó
  • 1-2 ek. liszt
  • bors
  • 1-2 ek. olaj.
A mellfilét kisebb kockákra vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük az apróra vágott zöldségeket, és a borsót. Ismét sózzuk borsozzuk, majd kb. 15 percig fedő alatt pároljuk. Ezután meghintjük a liszttel, és felöntjük vízzel.  Fölforraljuk.
Elkészítjük a levesbetétet.

Vajgaluska

Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • kb. 3ek. liszt
  • 1 tk. margarin
  • só.
 Egy tányérban villával kicsit felverjük a tojást, és mindent összeverünk. Akkor jó az állaga, ha sűrű ugyan, de még lefolyik a kanálról. A kávéskanalat belemártogatjuk a levesbe, és beleszaggatjuk a galuskákat.
Ha feljöttek a leves felszínére meg is főttek.
Még egy- kis kóstolás, ízesítés, és tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése