A
Kifőztük legutolsó számában láttam ezt a levest.
Nagyon finom, és nem utolsó sorban nagyon gyorsan elkészül.
Nálam csirkemellből készült.
Hozzávalók:
- 2db. csirkemellfilé
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 50 dkg. zöldborsó
- 1-2 ek. liszt
- só
- bors
- 1-2 ek. olaj.
A mellfilét kisebb kockákra vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük az apróra vágott zöldségeket, és a borsót. Ismét sózzuk borsozzuk, majd kb. 15 percig fedő alatt pároljuk. Ezután meghintjük a liszttel, és felöntjük vízzel. Fölforraljuk.
Elkészítjük a levesbetétet.
Vajgaluska
Hozzávalók:
- 1 tojás
- kb. 3ek. liszt
- 1 tk. margarin
- só.
Egy tányérban villával kicsit felverjük a tojást, és mindent összeverünk. Akkor jó az állaga, ha sűrű ugyan, de még lefolyik a kanálról. A kávéskanalat belemártogatjuk a levesbe, és beleszaggatjuk a galuskákat.
Ha feljöttek a leves felszínére meg is főttek.
Még egy- kis kóstolás, ízesítés, és tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése