Nagy szeretettel köszöntöm, a 2. rendszeres olvasómat, örülök, hogy itt vagy BARBI!!
Ezt a sütit gondoltam következő bejegyzésnek, mert ő virít a blog fejlécén. :)
Nagyon finom sütemény!
A recept Gabriella oldaláról való, ez az oldal számomra egy valóságos kincsesbánya. :)A receptet követtem semmit sem változtatva rajta, úgy jó, ahogy van.
Hozzávalók:
Tészta:
- 200g liszt
- 1 cs sütőpor
- 50g keserű kakaó
- 2 tojás
- 100g cukor
- 80g étcsokoládé
- 125g margarin olvasztva
- 2dl tej
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, kakaóval elkeverjük.
A tojást a cukorral habosra verjük, majd a kakaós liszthez keverjük.A csokit belereszeljük és a vajat, majd a tejet is hozzáadjuk.
Muffin formákban 180 fokon 25 percig sütjük.
Glazúr:
- 440 g porcukor
- 3 tojás fehérjére
- 62 ml víz
- 1/4 tk szalalkáli
- 1 tk. vanília aroma
- 1/2 tk. mandula aroma
Csoki bevonat:
- 200 g étcsoki
- 3 ek olaj
Elkészítés:
A tálat helyezd rá egy másik tálra, amiben víz rotyog. Így vízgőz fölött verjük tovább a tojásfehérjét teljes fokozaton, amíg be nem sűrűsödik. Ez eltarthat 10-12 percig.
Amint besűrűsödött vedd le a vízgőzről és tedd bele az aromákat és további 2 percig keverd.
Habzsákba töltjük és rányomjuk a tésztára.
Csokoládé bevonat:
Ekkor már nem forró, de még elég folyékony a bevonáshoz. A cupcaket belemártjuk és hagyjuk kihűlni.
De szépek, én is gyakran sütök muffint, de ritkán szoktam díszíteni.
VálaszTörlésKöszi! Azért én se olyan sűrűn díszítem ám, mint sütöm a muffinokat. Valljuk be egyszerűbb és gyorsabb: megsütni, esetleg porcukrozni, és gyorsan megenni. :D
VálaszTörlés