2011. július 15., péntek

Négercsók cupcake

Nagy szeretettel köszöntöm, a 2. rendszeres olvasómat, örülök, hogy itt vagy BARBI!!

Ezt a sütit gondoltam következő bejegyzésnek, mert ő virít a blog fejlécén. :)
Nagyon finom sütemény!  
A recept Gabriella oldaláról való, ez az oldal számomra egy valóságos kincsesbánya. :)
A receptet követtem semmit sem változtatva rajta, úgy jó, ahogy van.


Hozzávalók:
   

Tészta: 
  • 200g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 50g keserű kakaó
  • 2 tojás
  • 100g cukor
  • 80g étcsokoládé
  • 125g margarin olvasztva
  • 2dl tej

Elkészítés: 
 
A lisztet a sütőporral, kakaóval elkeverjük.
A tojást a cukorral habosra verjük, majd a kakaós liszthez keverjük.
A csokit belereszeljük és a vajat, majd a tejet is hozzáadjuk.
Muffin formákban 180 fokon 25 percig sütjük.

Glazúr: 
  • 440 g porcukor
  • 3 tojás fehérjére
  • 62 ml víz
  • 1/4 tk szalalkáli
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1/2 tk. mandula aroma
 
Csoki bevonat: 
  • 200 g étcsoki
  • 3 ek olaj

Elkészítés: 
 
Egy hőálló tálba, vagy lábasba tesszük a porcukrot, vizet, tojásfehérjét, szalakálét és teljes fokozaton egy kézi mixerrel verjük 1 percig.
A tálat helyezd rá egy másik tálra, amiben víz rotyog. Így vízgőz fölött verjük tovább a tojásfehérjét teljes fokozaton, amíg be nem sűrűsödik. Ez eltarthat 10-12 percig.
Amint besűrűsödött vedd le a vízgőzről és tedd bele az aromákat és további 2 percig keverd.

Habzsákba töltjük és rányomjuk a tésztára.

 
Csokoládé bevonat:
 
A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. 15 percet hagyjuk hűlni. 
Ekkor már nem forró, de még elég folyékony a bevonáshoz. A cupcaket belemártjuk és hagyjuk kihűlni.




2 megjegyzés:

  1. De szépek, én is gyakran sütök muffint, de ritkán szoktam díszíteni.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Azért én se olyan sűrűn díszítem ám, mint sütöm a muffinokat. Valljuk be egyszerűbb és gyorsabb: megsütni, esetleg porcukrozni, és gyorsan megenni. :D

    VálaszTörlés