Ilyesmit kívántam már napok óta. :) Körbenéztem a neten, aztán innen- onnan ötletet merítve, de a mi szájízünk szerint elkészítettem. Nagyon finom lett. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg. spagetti
A húsgombóchoz:
- 50 dkg. darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- őrölt bors
- 1 tk. só
- 1 tk. oregánó
- 2 tk. szárított petrezselyem
A paradicsomszószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj, kevés margarin
- 2 tk. bazsalikom
- 1 tk. oregánó
- 1 db. nagyobb sárgarépa
- só
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- kb. 2 dl. házi paradicsomlé
- kb. 3-4 dl. víz.
Elkészítés:
Először feltettem főni a szószt, és tettem fel vizet a tésztához.
Megpucoltam a hagymát, apró kockákra vágtam. Kevés olaj és margarin keverékén puhára dinszteltem. (Eleve nagyobb lábasban kezdtem el, gondolván, a gombócokra, hogy elférjenek majd benne).
Beletettem a fokhagymát, az apróra vágott répát, kicsit így is pároltam.
Ráöntöttem a paradicsomokat, a vizet, megfűszereztem, majd miután elkezdett forrni takarékra vettem és főztem úgy kb. 30 percet.
Közben tettem sót a tészta főzővizébe, én spagetti főzővizébe szoktam egy kortynyi olajat is önteni, majd kifőztem benne a tésztát. Lecsöpögtettem, és a fazékba hagytam, hogy ne hűljön ki.
A darált húst a hozzávalókkal alaposan összekevertem, kicsi gombócokat formáztam belőle, és kevés olívaolajon egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítottam. Tányérra szedtem.
Ezalatt az idő alatt elkészült a szósz, botmixerrel pürésítettem, és beleraktam a gombócokat. Időnként nagyon óvatosan megkevertem, vagy az edényt mozgattam.
Kb. 20 percig főztem szintén takarékon. Ekkor még került bele kóstolás után némi só, és pár csepp édesítő is.
A 20 perc letelte után beleborítottam a tésztát, megkevertem, és tálaltam.
Istenien néz ki, most úgy megkívántam! :) Egy kis reszelt sajttal a tetején, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésHűha, ez nagyon fincsi lehet... Annyira jók a fotók, teljesen megkívántam! :P
VálaszTörlésMár én is egy ideje fenem a fogam erre a finomságra, de most már itt az ideje, hogy én is megfőzzem. Szuper jól néz ki , gondolom az is szuper jó.
VálaszTörlésCsilla, nagyon finoman készitetted a spaghetti szószt...őszintén mondva, a sárgarépa hozzáadása kimondott déli olasz mód. A Sziciliai és a Calabrai mód, amit már én is készitettem régen. Az olasz vejem igy késziti a saját restaurantjában, kimondottan a Calabriai nagymamájátol tanulta meg.
VálaszTörlésGuszta, és finom nagyon...gratulálok!
Nagyon guszta lett. A reszelt sajt nálam is jöhetne rá, meg egy kis capri és/vagy olívabogyó.
VálaszTörlésNo és hozzá finom vörösbor. LOL
Hankka!
VálaszTörlésKöszi! Nagyon finom lett. Én is azért készítettem, mert úgy kívántam valami ilyesmit. :)
Gabriella!
Köszi szépen! :)
Juci konyhája!
Szuper jó bizony, köszi! :)
Elisabeth!
Köszönöm szépen! Márpedig az olaszok igen csak tudják, hogyan kell fincsi tésztaételt készíteni. Ez kimondottan nagyon fincsi! :)
Hobbychef!
Köszi, hogy benéztél! :)
Most találtam erre receptre.
VálaszTörlésKöszönöm szépen. Nagyon finom lett.
Kati