2013. november 24., vasárnap

Görög csirke




Kolléganőm hozott egyszer ebédre ilyen csirkét. Nagyon guszta volt, kipróbáltam, bejött. Nagyon finom, és egyszerű. Eredeti recept itt található.



Hozzávalók:

  • 1 db. 1,5 kg-os csirke
  • 75 dkg. krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg. rizs
  • 2 dl. víz
  • reszelt sajt
  • só, fűszerek, ízlés szerint.


Elkészítés:

A krumplit karikára vágjuk.

A rizzsel és az apróra vágott vöröshagymával összekeverjük, majd megsózzuk. Egy tűzálló tálat (tepsit) kibélelünk vékony füstölt szalonna csíkokkal, és beleöntjük a rizses krumplit.
A csirkét feldaraboljuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és a krumplira rakjuk. A citrom levét kifacsarjuk, a fokhagymát összetörjük, elkeverjük a 2 dl. vízben, és a csirkére öntjük.
A tálat alufóliával letakarjuk, 190 C fokos sütőben puhára sütjük a csirkét.
Ezután a fóliát levesszük, a tetejére sajtot reszelünk és rápirítjuk.

Már többször elkészült a rizst mindig másfélszeres adagra növelem, és annak megfelelő mennyiségű vizet használok hozzá. A húst a legelején szoktam fűszerezni.





Jó étvágyat! :)

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, mentettem is a receptet! :) Rizses krumplit köretként szoktam készíteni, így, a hússal együtt sütve is nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszik! :) Csak most készítettem így rizses krumplit, de nagyon finom. :)

      Törlés
  2. Ez nekem is nagyon ízlene biztos! Nagyon guszta !

    VálaszTörlés
  3. Pazar! Jól esne most egy adag ebédre... :)

    VálaszTörlés
  4. Milyen tartalmas étel, én is viszem a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tartalmas, és nem utolsó sorban hamar összedobható. :) Örülök, ha tetszik, köszi Vicuska!

      Törlés