Én a következőképpen készítem:
Hozzávalók:
- 50dkg. sertéscomb
- 40 dkg. fejtett bab
- 3-4 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- 3-4 db. burgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- ételízesítő(saját készítésű)
- pirospaprika, bors
- 1 db. nagyobb vöröshagyma.
Külön főzöm meg a pörköltet, és a bablevest.
A vöröshagymát felkockázom, olajon megpirítom, majd ráteszem a felkockázott, megmosott húst, kicsit párolom, sózom, borsozom, ételízesítőt teszek bele, szórok rá pirospaprikát, felöntöm kevés vízzel, és megfőzöm.
Közben a megpucolt, kockázott zöldségeket, és a babot felteszem vízben főni, beleteszem a fokhagymát, sózom, és készre főzöm. Ha a bab elkezd forrni, teszek bele egy kevés szódabikarbónát(így tanultam a nagymamámtól). :)
Amikor megfőtt a hús, és sűrű leve van, beleöntöm a levesbe, még kb. 15-20 percet főzöm. Ha nem olyan sűrűre sikerül, mint most, akkor szoktam bele még csipetkét is tenni.
Tálalom.
Jó étvágyat!
Csilla, ez mennyei leves, nagyon szeretem én is.
VálaszTörlésIgen, nálunk is nagy kedvenc. :)
VálaszTörlésEgyszer készítettem babgulyást, valamikor a tavaly nyáron, még a blogyrás előtt, nagyon tetszett, sajnos azóta se ismételtem meg.
VálaszTörlésPedig nagyon finom, és tartalmas leves.
VálaszTörlésJó, azért nem minden héten, de érdemes néha megfőzni.:)