Ez a sütemény még a meggyszezon idején készült. Valami finom sütikére vágytunk, keresgéltem, mígnem erre a receptre bukkantam. Gyorsan elkészült, és minden várakozásunkat felülmúlta! Nagyon finom így is, hogy nem befőttből készült. Érdemes kipróbálni!
A tésztához:
- 6 tojás
- 15 dkg. cukor (nálam xilit)
- 2 ek. víz
- 1 ek. étolaj
- 5 ek. liszt
- 3-4 ek. kakaópor (nálam 3 ek.)
- 1/2 cs. sütőpor
A krémhez:
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 3-4 ek. cukor (attól függ, hogy a meggybefőtt cukrozott-e)
- 1 üveg meggybefőtt
A tetejére:
- 2 dl. cukrozott tejszínhab (nálam Hulala)
- étcsokoládé reszelék
- meggyszemek.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgás masszához adjuk.
A tojásfehérjehabot óvatosan a tésztához keverjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 C fokra.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20- 25 perc alatt megsütjük a tésztát.
Kihűtjük.
A krémhez a pudingport, a cukrot a meggylével felfőzzük, majd hozzáadjuk a meggyet. Ha kicsit hűlt, rákenjük a kihűlt tésztára.
A tejszínből habot verünk (ha biztosak akarunk lenni, egy kis zseléfix port adhatunk hozzá), és a meggykrém tetejére simítjuk.
A sütit hűtjük, majd díszítjük csokireszelékkel, meggyszemekkel.
Bemásoltam az eredeti receptet, hogy meglegyen, mert én friss meggyből készítettem, aminek sajnos túl sok leve nem volt, így 4 dl. vízzel főztem meg a pudingot, és meggy aromát tettem hozzá pluszban egy keveset. Cukor helyett xilitet használtam.
Tepsi mérete: 22x 30 cm.