Hozzávalók:
- 30 dkg. rizs
- 1 l. tej
- 2 dl. víz
- 4 tojás
- 20 dkg. cukor
- 10 dkg. margarin
- vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 4- 5 db. (vagy ízlés szerint) barack, de készíthető befőttből is.
Elkészítés:
Felforraljuk a tejet és a vizet, beletesszük a rizst, a sót és a cukor felét, megfőzzük. De nem puhára. Mikor már majdnem puha, illetve alig van rajta folyadék akkor lezárjuk, és hagyjuk teljesen megpuhuljon.
Kicsit hűtünk rajta, és belekeverjük a margarint.
Közben a cukor másik felét, a tojássárgájával és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rizshez.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a rizsbe.
Az őszibarackokat megmossuk, megpucoljuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk a rizshez keverjük.
Kikenünk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a masszát és 190 C fokos sütőben megsütjük.
Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat! :)