A receptet az Nlc-ről mentettem évekkel ezelőtt. Azóta láttam mát több helyen, hol ez a neve, hol az, a lényeg, hogy nagyon finom.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg. liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 ek. kakaópor
- 15 dkg. porcukor
- 1 tojás
- 15 dkg. margarin
A töltelékhez:
- 6 db. tojásfehérje
- 20 dkg. porcukor
- 20 dkg. kókuszreszelék
A krémhez:
- 3 ek. liszt
- 6 tojás sárgája
- 3 dl. tej
- 4 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg. margarin
- 20 dkg. porcukor
- csokireszelék, kakaópor, kókuszreszelék a szóráshoz.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük, majd 2 db. félkeménységű cipót formálunk belőle (ha a tészta nem akar összeállni, akkor tegyünk bele 2-3 evőkanál tejet).
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleöntjük a porcukrot, és jól elkeverjük. Ezután fakanál segítségével elkeverjük benne a kókuszreszeléket.
A két cipót vékonyra kinyújtjuk, a tepsit vékonyan kikenjük margarinnal és az egyik lapot beleterítjük.
Erre rákenjük a tölteléket, és a tetejére tesszük a másik kinyújtott lapot, amit villával megszurkálunk.
Közepes lángnál 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése: a tejet elkeverjük a tojás sárgákkal, vaníliás cukorral, liszttel, és sűrű krémet főzünk belőle, kihűtjük.
A margarint a porcukorral elverjük, a kihűlt krémet hozzáadjuk, és csomómentesen eldolgozzuk.
Ezt a krémet rákenjük a tészta tetejére, majd csokireszelékkel vagy kakaóporral, vagy kókuszreszelékkel díszítjük.