2011. július 17., vasárnap

Amerikai palacsinta- instant palacsintaporból

Nagy szeretettel köszöntöm, a 7. rendszeres olvasómat, örülök, hogy itt vagy TROLLANYU!!

Van egy unokahúgom, aki a családjával együtt Amerikában él, már néhány éve. Egyik alkalommal amikor hazajöttek ajándékba kaptunk tőlük 1 doboz palacsintaport, és hozzá juharszirupot. Na, onnantól kell nekem gyakran amerikai palacsintát gyártanom. :)
Addig- addig keresgéltem a  neten, amíg egyszer eljutottam Szamóca oldalára. 

Ennek a receptnek az a lényege, hogy "instant palacsintaport" keverünk, ami lezárt zacskóban vagy dobozban hónapokig eltartható, mindig csak egy csészényit kell elvenni belőle, amikor egy adag palacsintát szeretnénk sütni.

Hozzávalók:

A palacsintaporhoz: 

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor (vagy fele sütőpor, fele szódabikarbóna)
  • 1 mokkáskanál só
  • 10 dkg cukor (legjobb, ha 6 dkg cukor + 2 csomag vaníliás cukor)
  • aki szereti 1 kiskanál őrölt fahéj (kihagyható).
 
A palacsintapor hozzávalóit egy nagy mélyhűtő zacskóba vagy légmentesen záródó műanyag dobozba öntjük, jól összerázzuk, aztán a zacskót/dobozt alaposan lezárjuk. 
A keverék így hónapokig eltartható. 
Természetesen kétszeres-háromszoros mennyiséget is készíthetünk egyszerre.

A kész palacsinta hozzávalói (2 dl-es csészével mérve):  
  • 1 csésze palacsintapor 
  • 1 tojás
  • 1 csésze tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • esetleg étolaj a kisütéshez.

Elkészítés:

A port simára keverjük a tojással, tejjel és egy evőkanál olajjal. 
Az így kapott tésztából palacsintasütőben a nálunk szokásosnál kisebb (10-15 cm átmérőjű) és vastagabb palacsintákat sütünk.
A palacsintákat tálalhatjuk porcukorral megszórva, juharsziruppal, mogyorókrémmel vagy lekvárral, gyümölccsel.

Én fahéjat még sose tettem bele, ahogy szódabikarbónát se.  A csészém 2,5 dl.- es, és 2-3 csészényi port használok fel egy sütéshez. :)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése