Van egy unokahúgom, aki a családjával együtt Amerikában él, már néhány éve. Egyik alkalommal amikor hazajöttek ajándékba kaptunk tőlük 1 doboz palacsintaport, és hozzá juharszirupot. Na, onnantól kell nekem gyakran amerikai palacsintát gyártanom. :)
Addig- addig keresgéltem a neten, amíg egyszer eljutottam Szamóca oldalára.
Ennek a receptnek az a lényege, hogy "instant palacsintaport" keverünk, ami lezárt zacskóban vagy dobozban hónapokig eltartható, mindig csak egy csészényit kell elvenni belőle, amikor egy adag palacsintát szeretnénk sütni.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor (vagy fele sütőpor, fele szódabikarbóna)
- 1 mokkáskanál só
- 10 dkg cukor (legjobb, ha 6 dkg cukor + 2 csomag vaníliás cukor)
- aki szereti 1 kiskanál őrölt fahéj (kihagyható).
A palacsintapor hozzávalóit egy nagy mélyhűtő zacskóba vagy légmentesen záródó műanyag dobozba öntjük, jól összerázzuk, aztán a zacskót/dobozt alaposan lezárjuk.
A keverék így hónapokig eltartható.
Természetesen kétszeres-háromszoros mennyiséget is készíthetünk egyszerre.
A kész palacsinta hozzávalói (2 dl-es csészével mérve):
- 1 csésze palacsintapor
- 1 tojás
- 1 csésze tej
- 1 evőkanál étolaj
- esetleg étolaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A port simára keverjük a tojással, tejjel és egy evőkanál olajjal.
Az így kapott tésztából palacsintasütőben a nálunk szokásosnál kisebb (10-15 cm átmérőjű) és vastagabb palacsintákat sütünk.
A palacsintákat tálalhatjuk porcukorral megszórva, juharsziruppal, mogyorókrémmel vagy lekvárral, gyümölccsel.
Én fahéjat még sose tettem bele, ahogy szódabikarbónát se. A csészém 2,5 dl.- es, és 2-3 csészényi port használok fel egy sütéshez. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése