Klasszikus, mindenki szereti édesség. Gyors és nagyon finom.
A kókuszgolyó elkészítését a nagymamámtól lestem el. Ő majdnem mindent úgy készített, hogy öntötte- öntötte a hozzávalókat, sosem mért, mégis annyira finom sütik kerültek ki a keze alól. Itt most két receptet teszek közzé. Az egyik az "ellesett" ami tejjel készül a tejet óvatosan adagoljuk, de, ha lágy lenne, se essünk kétségbe, tegyünk még hozzá darált kekszet. A másik receptet pedig már rég szerettem volna kipróbálni abba margarin is került. Meggyet pedig fele- fele arányba töltöttem a golyókba. Van ám egy harmadik változat, mikor lekvárt keverhetünk a kekszhez, egyszer az is sorra fog kerülni.
Hozzávalók:
- 25 dkg. darált háztartási keksz
- 10- 15 dkg. porcukor (ízlés szerint)
- 2 ek. kakaópor
- kb. 1,5- 2 dl. tej
- rumaroma
- kókuszreszelék.
Hozzávalók:
- 25 dkg. darált háztartási keksz
- 10- 15 dkg. porcukor (ízlés szerint)
- 10 dkg margarin
- 2 ek. kakaópor
- kb. 1 dl. tej
- (rumos) meggy
- kókuszreszelék.
Elkészítés:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat a kókuszreszelék, és persze a meggy kivételével. A margarinost nem árt fél órára hűtőbe tenni!
Golyókat formázunk, aminek a közepébe tehetünk tetszőlegesen meggyet.
Kókuszreszelékben megfogatjuk.
Tálaljuk.