Gyors, és nagyon finom. Recept innen.
Elkészítés:
- 18 dkg. liszt
 - 8 dkg. zabpehely
 - 2 kk. sütőpor
 - 1/2 kk. szódabikarbóna
 - 1/4 kk. só
 - 1 db. tojás
 - 2 dl. tej
 - 10 dkg. cukor
 - 0,6 dl. napraforgó olaj
 - 1 cs. vaníliás cukor
 - 17 dkg. meggy
 - 1/2 citrom reszelt héja.
 
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.
Vajazzuk ki, vagy béleljük ki a muffinformát.
A lisztet, a zabpelyhet keverjük össze a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
Egy másik tálban keverjük össze habverővel a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal és dolgozzuk össze a lisztes keverékkel.
Forgassuk bele a magozott meggyet, reszeljük hozzá a citromhéjat és óvatosan ismét keverjük át.
Töltsük a muffinformába, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Mikor megsült még hagyjuk kb. 5 percet a formában, majd rácsra téve hűtsük ki.
Merőkanállal kanalazható a formába. :)
Fincsi lehet! Szeretem a zabpelyhes sütiket! :)
VálaszTörlésSzuper recept, köszönöm!
VálaszTörlésSzuper recept, köszönöm!
VálaszTörlés