2014. augusztus 24., vasárnap

Kardamomos cukkinilekvár


Kaptam cukkinit. Köszönöm Gábor!! :))) Már készítettem cukkiniből több különleges dolgot, lekvárt, sütit, bátran állítom, hogy nem mondható meg, hogy cukkini is van a hozzávalók között. Érdemes kipróbálni a cukkinit ilyen formákban is. A receptet a Sarokkonyha blogban találtam. Köszönöm!



Hozzávalók:
  • 1 kg. cukkini (nálam pucolás után ennyi)
  • 40 dkg. cukor
  • 2 citrom
  • 1 cs 2:1 dzsemfix
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk. őrölt kardamom.

 

Elkészítése: 

A cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük.
A citrom héját lereszeljük, a fehér héját lepucoljuk. Húsát kis kockákra vágjuk és a lereszelt cukkinihez adjuk a reszelt héjjal együtt.
Főzzük 10-15 percig.
Hozzáadjuk a kardamomt, a cukrokat, és még 10 percig főzzük.
Botmixerrel pürésítjük.
Beleszórjuk a dzsemfixet, simára keverjük.
Üvegekbe merjük, légmentesen lezárjuk. (Fejtetőre fordítsuk öt percig.)
Dunsztolni nem szükséges, kihűlés után tegyük a helyére.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép állagú lett, és a kardamommal különlegesebb lehet az íze is! :)

    VálaszTörlés
  2. Még nem csináltam cukkini lekvárt, de kardamommal nagyon különleges lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki biztos finom a citrommal kardamommal ! Érdemes lenne kipróbálnom:)

    VálaszTörlés
  4. Ránézésre meg nem mondanám, miből van:-) Finom lehet, ha én is kapok cukkinit, teszek egy próbát...

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen Lányok! Valóban különleges ízű a kardamomtól, nagyon finom! :) Érdemes a cukkinit így is felhasználni.

    VálaszTörlés