2014. augusztus 31., vasárnap

Feketeerdő kocka




Ez a sütemény még a meggyszezon idején készült. Valami finom sütikére vágytunk, keresgéltem, mígnem erre a receptre bukkantam. Gyorsan elkészült, és minden várakozásunkat felülmúlta! Nagyon finom így is, hogy nem befőttből készült. Érdemes kipróbálni!


A tésztához:
  • 6 tojás
  • 15 dkg. cukor (nálam xilit)
  • 2 ek. víz
  • 1 ek. étolaj
  • 5 ek. liszt
  • 3-4 ek. kakaópor (nálam 3 ek.)
  • 1/2 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek. cukor (attól függ, hogy a meggybefőtt cukrozott-e)
  • 1 üveg meggybefőtt

A tetejére:

  • 2 dl. cukrozott tejszínhab (nálam Hulala)
  • étcsokoládé reszelék
  • meggyszemek.



Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. 

A fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgás masszához adjuk.
A tojásfehérjehabot óvatosan a tésztához keverjük.

Előmelegítjük a sütőt 180 C fokra.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20- 25 perc alatt megsütjük a tésztát.
Kihűtjük.
A krémhez a pudingport, a cukrot a meggylével felfőzzük, majd hozzáadjuk a meggyet. Ha kicsit hűlt, rákenjük a kihűlt tésztára.
A tejszínből habot verünk (ha biztosak akarunk lenni, egy kis zseléfix port adhatunk hozzá), és a meggykrém tetejére simítjuk.

A sütit hűtjük, majd díszítjük csokireszelékkel, meggyszemekkel.


Bemásoltam az eredeti receptet, hogy meglegyen, mert én friss meggyből készítettem, aminek sajnos túl sok leve nem volt, így 4 dl. vízzel főztem meg a pudingot, és meggy aromát tettem hozzá pluszban egy keveset. Cukor helyett xilitet használtam.
Tepsi mérete: 22x 30 cm.







13 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Most elfogadnék egy kockát! :) Tényleg finom, már én is készítettem ilyet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!! :) Ugye? Szerintünk is finom, és egyszerű az elkészítése is. :)

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki! Jól jött volna egy szeletke az ebédemhez :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Ó, egy szeletkénél ezt nem lehet abbahagyni. :D

      Törlés
  3. De finom lehetett! Kár hogy már nincs belőle :-)

    VálaszTörlés
  4. Istenien néz ki, azt meg kell hagyni!!! :-)

    VálaszTörlés
  5. Ilyet, vagy hasonlót már sütöttem, de a Tiéd sokkal szebb lett! Lehet, még finomabb is:-)

    VálaszTörlés
  6. Én megsütöttem némi változtatással,de nagyon finom lett és mutatós.

    VálaszTörlés
  7. Most készítjük és izgalommal várjuk az eredményt:)))

    VálaszTörlés