2013. december 8., vasárnap

Gyömbéres brownie








A recept forrása az egyik régebbi gasztro újságom. A tepsi mérete: 20x30 cm-es.


Hozzávalók:
  • 20 dkg. étcsokoládé
  • 20 dkg. kristálycukor
  • 15 dkg. margarin/ vaj
  • 13 dkg. liszt
  • 3 nagy tojás
  • 3 cm- es friss gyömbér vagy 1 csapott tk. őrölt gyömbér
  • porcukor a szóráshoz.


Elkészítés:

A sütőt 170 C fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal együtt.
Hozzáadjuk a cukrot és addig kevergetjük amíg elolvad.
Hozzászitáljuk a lisztet, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat, végül beledolgozzuk a reszelt gyömbért vagy gyömbérport.
Kivajazott, lisztezett tepsiben 20 perc alatt készre sütjük, még enyhén remegős legyen a teteje.
Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakán át hagyjuk állni, így szaftos és szeletelhető marad.
Felkockázzuk, porcukorral kicsit megszórjuk, kínáljuk.

Sütőpapírt használtam a tepsibe, és reggel sütöttem, délután már szeleteltem. :)







8 megjegyzés:

  1. Gyömbérrel még éppen nem próbáltam, tetszik az ötlet!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk nagyon ízlett, érdemes volt kipróbálni. :)

      Törlés
  2. Fincsi lehet a gyömbéres ízesítéssel, nagyon guszta szeletek! :)

    VálaszTörlés
  3. Olyan igazi, félig sült brownie, nagyon szeretjük! Bár gyömbérrel még nem ízesítettem. De miért is ne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Száraznak éppen nem volt mondható! :))) Ugye? Én is így voltam vele, miért ne, kipróbálom...nem bántam meg. Köszi, hogy itt jártál!

      Törlés
  4. Gyömbérrel még nem ízesítettem, de jó ötlet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, fincsi!! Köszi, hogy itt jártál! :)

      Törlés