2013. október 16., szerda

2013. 08. 10. Kongó- torta- Kislányom születésnapjára





Mivel is kezdjem? Először is köszönet a Barátnőmnek mindenért! Most ugyan messze vagy, de Nélküled nem ment volna, és nem menne... (tudom, hogy most kiakadsz, bocsi!!!).
Aztán nem is tudom, talán, hogy ígéretet tettem, hogy folytatom?, talán ez majd kicsit kikapcsol?, mert szeret(t)em csinálni... Igen, ez mind igaz, de minden, MINDEN Rá emlékeztet, és ez rettenetesen fáj még!
Hogy, hogy vagyok? Pontosan úgy! Tudjátok van annak a békának az a bizonyos se**e. No, attól sokkal lejjebb vagyok!
Fel kell(ene) állni, és menni tovább, igen tudom! Próbálom, próbálkozom, járok dolgozni, a gyerekek iskolába. Telnek a napok, a hetek- hónapok...
Minden esetre most újra itt vagyok, elkezdem, aztán majd meglátom. Meglátogatom majd a kedvenc blogjaimat is szép sorjában, van mit bepótolnom... Remélem majd picit ez is segít, elterel... 
Májusi- júniusi sütésekkel- főzésekkel vagyok elmaradva, a fényképek a gépen, csak arra várnak, hogy megírogassam a bejegyzéseket hozzájuk. Aztán jött egy- két hónap mikor még a főzéshez sem volt kedvem.

De most itt vagyok, itt vagyok, mert megígértem!

Kezdeném akkor ezzel a szülinapi tortával. Nem mondhatnám, hogy vidám szülinap volt, de próbálkoztam!
A tortát a Váncza süteményes könyvből készítettem el. Hallgassatok Mónikára, ha egy normál méretű tortát szeretnétek, bizony duplázzátok meg a hozzávalókat! Csupa hab- nagyon finom torta. Siettem, türelmetlen voltam és nem vártam meg míg kihűl a torta, ezért itt- ott szétment, de a sok finom habtól szinte semmi sem látszott. Valamint, igen kisebb forma kellett volna hozzá!
Érdemes kipróbálni egyszerű elkészíteni, ugyanakkor mégis különleges!



Hozzávalók:

A tésztához:
  • 10 dkg. darált mogyoró
  • 5 dkg. darált dió
  • 15 dkg. porcukor
  • 5 tojás
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 18 dkg. reszelt (ét)csokoládé

A krémhez:
  • 4 dl. tejszín
  • 10 dkg. vaníliás- porcukor
  •  + a tetejére csokoládédara.




Elkészítés:

A csokoládét lereszeljük. A sütőt előmelegítjük 170- 180 C fokra.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A tojás sárgájával kikeverjük a cukrot. Belekeverjük a  többi hozzávalót, majd óvatosan a kemény tojáshabot.
Vajazott- lisztezett tortaformába öntjük, és készre sütjük kb. 30 perc alatt.
Kihűtjük. Amikor kihűlt három lapra vágjuk, és megtöltjük a tejszínből a porcukorral elkészített hab jó háromnegyed részével, és a kevés félretett habbal bevonjuk a tortát.
Tetejét megszórjuk csokoládédarával.







30 megjegyzés:

  1. Drága Csilla!
    Nagyon örülök, hogy "itt vagy", hogy újra írsz;
    írj bármit, ami könnyít egy napodon!
    És bár a legmélyebb fájdalmadban csak így tudok osztozni,
    örülök, hogy ismét itt vagy "közöttünk"!!!

    VálaszTörlés
  2. Veled érzek Csilla! Tudom hogy nagyon nehéz lehet még most is neked! Azt szokták mondani, hogy az idő mindent megold, csak kérdés hogy mennyi még az az idő, mire újra önmagatok lehettek.....
    A torta gyönyörű, kislányodnak boldog szülinapot! Amennyire lehet....

    VálaszTörlés
  3. Örülök hogy ismét köztünk vagy. Egy kicsit kikapcsolódsz addig is még ezzel foglalkozól, emlékeid fájdalmad az mindíg veled marad hidd el.Viszont kislányodnak szüksége van rád ezért kell hogy tovább tudjál lépni. A torta nagyon szép és igen finom lehet, kislányodnak utólag is boldog szülinapot kívánok! Kérdésem volna hogy végül milyen nagy formában sütötted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva! A forma amiben én sütöttem 22 centiméteres volt.

      Törlés
  4. Olyan jo, hogy jelentkeztel! Mar vartalak. Az elet nem all meg, barmennyire is faj, menni kell tovabb az uton. Az en draga ferjem masfel eve ment el, de orokke itt lesz velem, soha el nem mulik. Nem igaz, hogy az ido begyogyitja! Nincs is mit begyogyitani, mert ok elmentek, de nem hagytak el minket. Menniuk kellett, de erzesem szerint, varnak rank. Legyel boldog, mert o most is a tied es vigyaz ratok! Kivanom, hogy bekes, nyugodt napjaitok legyenek!
    Szeretettel, Lizi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Lizi! Én is pontosan így érzek! Köszönöm, hogy írtál!! Csilla

      Törlés
  5. Kedves Csilla! Még mindig könnyes szemmel olvastam a bejegyzésedet, de örülök, hogy újra jelentkeztél.
    Csodás tortát sütöttél Kislányod szülinapjára! Isten éltesse sokáig!

    VálaszTörlés
  6. Örülök Csilla, hogy itt vagy! Vártalak már nagyon! A torta csodás, Kislányodnak boldog szülinapot utólag is!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon örülök hogy újra itt vagy!
    A tortát már régen beraktam a recept mellé , szerintem nagyon jól sikerült.

    VálaszTörlés
  8. Csilla, én is örvendek, hogy újra itt vagy, tudom, a fájdalmat semmi sem szünteti meg, de hátha a blogírás is kicsit eltereli a figyelmed. Szép és finom lett a torta, Isten éltesse a kislányodat.

    VálaszTörlés
  9. Csodás torta, mint ahogy az is csodás, hogy itt vagy újra! Csilla, ezután is szeretettel várunk!

    VálaszTörlés
  10. Boldog szülinapot a lányodnak, mesés lett a torta:) Örülök, hogy újra jelenetkeztél, sokat gondolok rád:) El tudom képzelni, hogyan érzed magad most, a felállás és továbblépés nagyon nehéz, de örülök, hogy volt és van baráti támaszod:)

    VálaszTörlés
  11. Aranyos Csilla, én is nagyon örvendek hogy itt vagy, sütöttél gyönyörü tortát, és kezdesz vissza lépni az élet folytatásában...hát bizony ez az élet sora. Igaza van Trollanyu Erzsikének, hogy "volt és van baráti támaszod"! Ezután majd csak észre fogod venni hogy mennyi minden vissza emlékeztet férjed emlékére, és azt kivánom...legyenek mind szép emlékek! Sajnos a sirás az nehezen mulik el...a gyász is nagyon nehezen, de szivböl kivánok neked kellemes napokat, és enyhüljön a fájdalom amit a szivedben érzel. Ölellek ...HUGS,

    VálaszTörlés
  12. Kislányodat Isten éltesse sokáig erőben, egészségben, nagyon szép tortát sütöttél neki! :) Olyan jó, hogy jelentkeztél, látod, milyen sokan vártunk már vissza szeretettel! :) Ha pedig az írás kicsit kikapcsol és segít, akkor folytatnod kell ígéretedhez is hűen! :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon örülök hogy itt vagy! Messze lesz még, míg megnyugszol, de látod már megtetted itt is az első lépést. Nem kell siettetni a gyászidőt, hagyj időt az emlékeknek, fájdalomnak. Az első ünnepek, évfordulók a legrosszabbak...minden ünnepi asztalnál sírtam mint a záporeső, de ez így természetes és sokat segítettek a rokonaim. Nekem akkor jött a blogírás új hobbiként, nagyon jót tett...esténként 1-2 órára az élet viharából egy szigetre csöppentem, ahol új élmények vártak.
    Mikor úgy érzed, hogy legszívesebben csak sziget lakó lennél...gyere, gyere Te is! ;-)

    VálaszTörlés
  14. Örülök, hogy újra jelentkeztél. Jó "látni" Téged újra. :)
    Isten éltesse még nagyon sokáig Kislányod! Nagyon szép és finom tortát készítettél Neki! :)

    VálaszTörlés
  15. Jó, hogy újra itt vagy közöttünk, Csilla! Erőt és kitartást kívánok neked, s bízom benne, hogy a blogolás segít majd. A torta meg egyenesen kiugrik a képről a számba! :-))

    VálaszTörlés
  16. Kedves Lányok!
    Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyien írtatok, bátorítotok, és ennyien vártatok vissza. Ez nagyon- nagyon jól esik, nagyon megható, köszönöm szépen Nektek!!

    VálaszTörlés
  17. Drága Csilla, bevallom lejöttek a könnyeim miközben a felvezetőt olvastam! Nem írhatom, hogy kitartás, mert el tudom képzelni ezt az érzést és nem tudom, mennyire lennék erős egy ilyen helyzetben, valószínű semennyire. Viszont nagyon örülök, hogy újra itt vagy, még, ha szomorú szívvel is de haladsz egy nehéz úton. Hosszú időbe telik majd, de meglátod igaz az, hogy az idő minden sebet begyógyít... egy kicsit! Addig is gyere, ha van erőd, mert mi itt leszünk és lélekben támogatunk! A torta gyönyörű és biztosan finom, Isten éltesse a lánykádat és nagy ölelést küldök Nektek! Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Barbi! Köszönöm Neked is!! Köszi a köszöntést és az ölelést! Puszi! Csilla

      Törlés
  18. Örülök, hogy itt vagy és hogy próbálkozol....és hogy ilyen gyönyörűségekkel gazdagítasz minket, mind a szavaiddal - az életről, és a fotóiddal - a hobbidról...Kitartás Neked drága Csilla!!!
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Köszönöm, hogy jössz, és biztatsz!!

      Törlés
  19. Nagyon vartalak mar Csilla!
    Isten eltesse a lanyodat!
    Nagyon eros vagy,csodallak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Dia! Köszönjük, köszönöm szépen! Bárcsak erősebb lehetnék! :(

      Törlés
  20. Kedves Csilla! Az előttem szólók már elmondták azt az együttérzést és bátorítást, amit én is mondanék!
    Ezért csak örömömet fejezem ki, hogy újra megszólaltál. Emlékezzél, sírjál, ha kell, és örülj, aminek örülni kell, mert neked - nektek . az élet folytatódik.
    Lám, milyen szép, kívánatos tortát készítettél a lányod születésnapjára, amely most nem csupán örömünnep volt!
    Isten éltesse sokáig utólag is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Marisz! Ó a sírás az hihetetlenül könnyen megy mostanában. Nem is tudom, hogy lehet egy embernek ennyi könnye... :( :(

      Törlés
  21. Örülök Csilla, hogy újra itt vagy! Ő is biztos örül ott Fent, hogy folytatod. :) Muszáj folytatni az életed, muszáj menni, tovább menni az úton. És nem csak a blogírás terén. De ez az első lépés, és ez nagyon jó! A torta gyönyörű, a lányod pedig Isten éltesse sokáig! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Neked is Ditti! Számtalanszor próbáltam újraindítani a blogot, de mindig csak sírás lett a vége. Nehéz volt újra kezdeni... Remélem, hogy így van, kell, hogy így legyen.

      Törlés
  22. Mindig nézem vajon itt vagy e, most nem volt gépem egy ideig és ma örömmel látom, hogy itt VAGY KÖSZÖNÖM és remélem így kicsit könnyebb lesz ami:)Mindig az első lépés a legnehezebb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm Neked!! Ez az első lépés megvolt, nehezen ment, ahogy a többi is elég nehéz sajnos, de haladunk azért előre felé szépen- lassan.

      Törlés