2013. május 3., péntek

Majorannás tejes- májas




Ismét csak Hankkától hoztam receptet, aki viszont Annától kóstolt. :) Picit skót voltam mikor fűszereztem, legközelebb bátrabb leszek. Ajánlom kipróbálásra, nagyon- nagyon finom, és hamar kész!

 

Hozzávalók:
  • 50 dkg. csirkemáj
  • 2 dl. tej
  • só, őrölt bors, majoranna, kakukkfű
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg. vaj (nálam margarin).





Elkészítés:

A májat megtisztítjuk, 3-4 darabra vágjuk, lábasba tesszük.
Ráöntjük a tejet, hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd a májat a fokhagymás tejben puhára főzzük.
Amikor megfőtt, ízesítjük sóval, őrölt borssal, majorannával, kakukkfűvel, és a maradék 2 gerezd zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
Botmixerrel pürésítjük, majd a vajat kis darabokban hozzáadva elkeverjük benne.
Végül tálkákba szedjük.
Teljes kihűlés után hűtőbe tesszük dermedni.




Jó étvágyat! :)  


6 megjegyzés:

  1. De jó!!! Miért nem láttam én ezt Hankkánál? Pedig kihagyhatatlan! Épp múlt héten akadtam ki, mennyire megdrágult kedvenc májkrémünk. Na csak tartsák meg, majd készítem házilag! Köszönet érte Neked:-)

    VálaszTörlés
  2. Hmmmmm, ez én is kinéztem Hankkánál :-) Remek lett nálad is - és milyen szép alatta a kalocsai hímzés!

    VálaszTörlés
  3. Elkészítettem én is Hankkától, most jut eszembe, hogy a fotók ott vannak:-) tényleg finom, habár nekünk egyszerre sok volt a fél kilós adag. Lefagyasztottam egy részét, remélem jól fogja viselni:-)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gerdi!
    Igazán nincs mit, de a köszönet Annát illeti. :) Már sokszor jártam én is úgy, hogy valaki másnál láttam meg recepteket ami felett elsiklottam. :)

    Chef Viki!
    Finom! :) Köszi azelőtt anyum, és nagymamám nagyon sok ilyen terítőt hímzett, nagy divat volt ez. Elég sok meg is maradt. :)

    HajniZoli!
    Mi is ettük kb. 3 napig, de aztán szép lassan elfogyott. :) Kíváncsian várom a fagyasztásról a tapasztalatod. :)

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy nektek is ízlett, nagyon guszta lett! :) Meg is kívántam most azt a szelet kenyérkét a képen! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom, azóta megint készítettem! Köszi! :)

      Törlés