2012. március 3., szombat

Hagymás csirkemáj




Tulajdonképpen a resztelt máj csirkemájas változata. Nagyon gyors, nagyon finom.

Hozzávalók:
  • 50 dkg. csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • majoránna, só, bors.

Elkészítés:

A hagymát csíkokra vágjuk. Az olajon megdinszteljük (én teszek hozzá egy csipet sót).
A megtisztított legalább négyfelé vágott májat hozzáadjuk a hagymához, rászórjuk a majoránnát, borsozzuk.
Néhány perc alatt elkészül. 
Utólag sózzuk.

Úgy ellenőrzöm, hogy ne főzzem túl, hogy egy nagyobb májdarabkát ketté vágok, ha nem piros a leve, illetve ha nem véres (piros) a belseje, akkor elkészült.
Főtt krumpli, tört krumpli, krumplipüré, rizs adható mellé.



Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Hagymás csirkemáj,szeretem a csirkemájat,biztos nagyon finom!!!Kipróbálom!Habár a hagymával nagyon kell vigyáznom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom! Az nem túl jó, mert pont a hagyma a lényeg.

      Törlés