2011. november 12., szombat

Hagymaleves

Az úgy történt, hogy egyszer már főztem, de a kutyának se kellett. Lánykám kérésére megismételtem egy másik receptet követve, merthogy a suliban olyan finom! Feladta a leckét! :))) Most így készült, ennek viszont sikere lett.


Hozzávalók:
  • 2 db. nagyobb fej vöröshagyma
  • kb 2-3 dkg. vaj, pici olaj
  • 1 húsleveskocka
  • 1-2 ek. liszt
  • 2 dl. tejszín
  • kb. 2 l víz
  • só, őrölt fehér bors.

Elkészítés:

A vajon, pici olajjal az apróra vágott hagymát megpárolom. Sózom- borsozom, rászórom a lisztet felöntöm vízzel, beledobom a húsleves kockát.
Mikor megfőtt a hagyma, tejszínnel felengedem, összeforralom.
Tálaláshoz: reszelt sajt, pirítós.
Rékának levesgyöngy. :)))




Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom a hagymaleves:)Tejszínesen pedig még jobb lehet, bár elég ritkán szoktam főzni. Mi is sajtos pirítóssal esszük, úgy a legjobb.

    VálaszTörlés
  2. Imádom a hagymalevest. És minden hagymásat is... De nálunk sem lenne nyerő, talán csak én enném. Van még pár kedvencem, amivel így jártam... De ez a hagymaleves itt a képen... néha kell magunknak is főzni, csak magunknak!

    VálaszTörlés
  3. Guszta, biztosan nagyon finom volt !

    VálaszTörlés
  4. Trollanyu!
    Ez már tényleg finom lett. A múltkori után nem is gondoltam volna, hogy ízleni fog. :)))

    Horimarika!
    Teljesen igazad van! Nálunk is van olyan, amit kizárólag magamnak készítek el, mert a többiek meg se kóstolják. :)

    Éva!
    Köszi, egyszerű, és finom. :)

    VálaszTörlés