2011. november 24., csütörtök

Emeletes élvezet

De tulajdonképpen csak félig- meddig. Nos az eredetiben van még egy réteg, úgy én még sosem készítettem. 
Az eredeti recept Aliz oldalán megtalálható.

Hozzávalók:

1. réteg:
  • 30 dkg. darált keksz
  • 6 dkg. lágy margarin
  • 6 dkg. porcukor
  • kb. 1,7 dl. tej

2. réteg:
  • 2 cs. Aranka vaníliás krémpor
  • 5 dl. tej
  • 1 cs. vaníliás cukor

3. réteg:
  • 2 dl. Hulala.


Elkészítés:

Késes robotgéppel az első réteg hozzávalóit összekeverem, egy közepes tepsibe, jénaiba kevés darált kekszet szórok, és a tésztát belenyomkodom.
A 2. réteghez az Aranka krémport a tejjel elkeverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle.
Ezt a krémet ráterítem a kekszre.
A tejszínt felverem, és a krém tetejére simítom.
Reszelt csokival, vagy kakaóporral megszórva a hűtőbe teszem.

Hamar elkészül, nagyon finom édesség.


10 megjegyzés:

  1. Ez igen! Nekem egy emelet hiányérzetem sincs. Inkább azt hiányolom, hogy nincs itt előttem.;)))

    VálaszTörlés
  2. Én is teljesen elégedett lennék a hiányzó emelet nélkül is:-) Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta és finom! Jó lenne nekem is egy szelet most !

    VálaszTörlés
  4. Szerintem tökéletes így is:) Nagyon szeretjük az ilyen krémes sütiket, valamikor már fel is került a listámra, el fogom készíteni hamarosan:)

    VálaszTörlés
  5. Áhá, végre a tuti recept egy klasszikushoz! :)

    VálaszTörlés
  6. Csodásan néz ki, olyan fantasztikusan habos.
    Menyem készített ilyen csemegét, amikor Angliában náluk voltunk, Ő rakott a vaníliás pudingra egy csokisat is, úgy a tejszínhabot. Nagyon finom volt, pedig nem szeretem az édességeket.

    VálaszTörlés
  7. Guszta lett nagyon!
    Képzeld, pont én is ezt készítettem! Nem tudjuk abbahagyni az evését, olyan finom...:D

    VálaszTörlés
  8. Cupp!Jól néz ki!Bizonyára fincsi!Ráadás nem is kell sütni!De,lenne 1 kérdésem:meddig legyen a hűtőben?Imádom az oldalad!

    VálaszTörlés
  9. Köszi Mindenkinek a kedves hozzászólását! :)

    Trollanyu!
    Nálatok van ilyen főzés nélküli krémpor, vagy pudingpor?

    Maria!
    A pudingos dolgok fincsik szerintem is, bár én mondhatnám, hogy nem szeretem az édességet! :)))

    Flóra!
    Ugye,, szerintünk is eteti magát! :)))

    Andrea!
    Köszönöm, nagyon kedves vagy, és örülök, ha ez így van! :)
    A hűtőben feltétlen kell, hogy néhány órát(3-4) összeálljon, addigra jól szeletelhető lesz. Utána is hűtőben kell tárolni az összetevők miatt. :)

    VálaszTörlés
  10. Ebből a szuper krémesből kértem volna, ha időben idejövök hozzád! Kell vennem Aranka krémport és meg kell,hogy csináljam.:)) Mentettem. Köszi.:)

    VálaszTörlés