2011. november 9., szerda

Grízgaluska leves

Nálunk valamilyen leves mindig van. Mai ebédünk ez a leves, és mellé bukta. :)

Hozzávalók:
  • 4-5 sárgarépa
  • 1-2 zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 szem burgonya
  • 1-2 ek. olaj
  • só, pirospaprika, kevés őrölt bors
  • víz.

Elkészítés:

Tulajdonképpen egy zöldséglevest készítek, amit gazdagítok a galuskával.
A zöldségeket megpucolom, és tetszőleges formára aprítom.
Az olajon az összes zöldséget, kicsit megpirítom, párolom, majd felöntöm vízzel. Puhára főzöm.
Mikor a zöldségek megfőttek, elkészítem a galuskát, beleszaggatom. Addig főzöm, míg az egész feljön a leves tetejére.
Tálalom.




Jó étvágyat! :)

3 megjegyzés:

  1. Nálunk is mindig van leves, anélkül nem is ebéd az ebéd, ilyen galuskalevest is gyakran készít anyum, nagyon szewretjük.

    VálaszTörlés
  2. Én most kezdtem ráállni a sűrűbb levesfőzésre, keresem a levesrecepteket, majd hozok én is párat! :) Ez a leves nagyon finom, és egyszerű, tökéletes a bukta mellé!! :)

    VálaszTörlés
  3. Kati!
    Köszi, szerintünk is! :)))

    Barbi!
    Huh, az jó lenne, mert vadászom az egyszerű, finom leveseket, azért amiket főzök, kicsit néha már uncsik. :DDD
    A lányom most hagymakrémlevest kér, mert olyan finomat evett a suliba?! Na, olyat még nem főztem... :)))

    VálaszTörlés