A receptet Moha oldaláról vettem.Az eredeti recept nála található.
Hozzávalók:
- 25 dkg. rétesliszt
- 25 dkg. finomliszt
- 3 ek. burgonyapehely
- 150 ml. tej
- 200 ml. víz
- 100 ml. olaj
- 2,5 dkg. élesztő
- csipet cukor, csipet aszkorbin
- 1 csapott ek. só
- tetejére magok (szezám-, len-, napraforgó- ,tökmag, zabpehely) vagy reszelt sajt.
Elkészítés:
A hozzávalókból géppel lágy tésztát dagasztunk, amit egy tálban duplájára kelesztünk.
Jól belisztezett nyújtódeszkán ellapogatjuk kétujjnyi vastagra, nagyjából téglalap alakúra.
Lekenjük tojásfehérjével a tetejét (vagy csak vízzel jól bespricceljük) megszórjuk a magokkal / reszelt sajttal (ha vízzel dolgozunk akkor újra lespricceljük).
Pizzavágóval vagy éles késsel kockákra vágjuk és sütőpapíros tepsire tesszük őket.
Hagyjuk még 15 percet kelni, ezalatt bemelegítjük a sütőt 200 fokra és kb. 20-25 perc alatt megsütjük őket.
Vízzel spricceltem le. Nekem 30 perc kellett a sütéshez. :)
Köszönöm a receptet. :)
Nagyon gyönyörűségesek lettek:) Hétvégén nekem is fehér kenyeret kell sütnöm, olyat mint amilyet Magyarországon lehet kapni, mert az olyan jó puha:) hát meghajlok a gyerekek kívánsága előtt.
VálaszTörlésNagyon gusztusos kis bucik! :-)
VálaszTörlésNagyon guszta bucikák! És milyen csodás a belseje! Jó kis recept, úgy hogy el is mentem gyorsan...:o)))
VálaszTörlésNagyon szépek lettek! Jó puha látszik a tésztán!
VálaszTörlésNagyon helyesek a bucikáid:-) Miért kell aszkorbin bele? Már több helyen láttam, de sosem használtam...fontos?
VálaszTörlésMit nem adnék most két buciért!!! Az aszkorbint a tartósítás miatt kell csak bele, ezért én nem igazán szoktam, mert úgyis hamar elfogy. :) Nem igaz? Bár mivel mesterséges C vitamin így védi az immunrendszert, tehát még egy hasznos tulajdonsága van. Kell ez a recept! :)
VálaszTörlésTrollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm! :) Való igaz, a kenyereink finomak. Mondtam már, hogy jó lehet gyerekednek lenni, minden kívánságukat teljesíted! :)))
Katucikonyha!
Köszi! :)
Illéskrisz!
Köszönöm! Örülök, ha tetszik. :)
Éva!
Köszi, finom puha volt valóban. :)
Gerdi!
Limara, és Margit oldalán tanultam, hogy az aszkorbin: por alakú C vitamin, gátolja a morzsálódást, és segítségével szebben kel a kenyér. Kiváltható 1 ek. enyhe ecettel.
Barbi!
Két Brownie-t?? :DDD Vidd csak! :)