Azt hiszem! :)))
Egészen addig a létezéséről sem tudtam, míg Adél nem hirdetett egy játékot. Aztán a második fordulót kissé félreolvastam, és ez "sült " ki belőle...
Hogy az igazinak milyen lehet az íze, állaga arról fogalmam sincs, az enyém nagyon finom lett a kóstolóim szerint.
Tömör, de mégsem kemény, édes, picit ragacsos, de nekünk nagyon bejött.
Hozzávalók:
- 10 dkg. méz
- 10 dkg. cukor
- 2 db. tojásfehérje
- 15 dkg. szeletelt mandula
- 10 dkg. étcsoki
- csipetnyi fahéj.
Elkészítés:
A mandula kb. háromnegyedét, és a csokit robotgéppel aprítottam.
Egy kisebb jénait alufóliával kibéleltem.
A cukrot a mézzel kicsit nagyobb edényben feltettem melegedni. Tartalékon!
Mikor besűrűsödött, levettem a tűzről, és kemény habbá vertem a tojásfehérjét.
Ismét visszatettem a mézes- cukrot, és belekevertem a habot.
Állandó keverés mellett kb. 10 percig "főztem", addigra besűrűsödött, kicsit összeesett.
Ekkor azon melegében beleborítottam a turmixolt mandulás- csokit, és az egészben hagyott szeletelt mandulát, a csipet fahéjat, jól összekevertem, és beleöntöttem a kibélelt tálba.
Picit vizes kanállal elegyengettem.
Hűtöttem.
Másnap reggel szeleteltem.
Fontos az állandó keverés, mert nagyon könnyen odasül az edény aljához.
Az alufólia nem volt rossz alá, mert lejött róla, de lehet sütőpapír megfelelőbb lenne. :)
Ezzel jelentkeznék a második fordulóra. :)))
Nagyon jó! Lehet, h feltaláltad most a spanyol viaszt, és rájöttél, h hogyan kell házilag turrónt készíteni :)
VálaszTörlésA jelentkezésed a legnagyobb örömmel elfogadva :D
Még sosem hallottam róla, de a neve is jól hangzik, meg jól is néz ki:)
VálaszTörlésElmentettem, biztos elkészítem valamikor! :)
VálaszTörlésJól néz ki, az már biztos:)
VálaszTörlésEz igen, te már el is készítetted házilag.De ügyes vagy. Én is neveztem a versenyre, de még semmit se sütöttem, még agyalok rajta:)
VálaszTörlésAdél!
VálaszTörlésKöszi!! :D
Trollanyu!
Hát ez az! Ráadásul nagyon finom lett!! :)))
Flóra!
Próbáld ki! :)
Tejszínhab!
Köszi Neked is! :)
Kati!
Köszi! Muszáj volt, mert már annyira furdalt a kíváncsiság! :)))
Ez nagyon jól hangzik! Úgy kezdődik, mint a törökméz, s egész más lesz belőle. Ellenállhatatlan:-)
VálaszTörlésNamostaztán! Utána nézek, hogy készül a törökméz, azt is szeretem! :DDD
VálaszTörlés