A receptet Max oldalán találtam. Mikor megláttam tudtam, hogy meg kell sütnöm(akárcsak Maxnak). Nem tévedtem én sem! :D
Köszi a receptet! :)
Nagyon fincsi lett, biztos visszatérő vendég lesz nálunk is. :)
Hozzávalók:
- 250 gr. liszt
- 120 gr. víz
- 30 gr. olíva olaj
- 8 gr. só
- 1 tk cukor
- 1 tk. szárított élesztő/ 8 gr. friss élesztő
Szóráshoz: só, szezámmag, fűszerek ízlés szerint.
Elkészítés:
A tésztát begyúrjuk, dagasztjuk, és a sót csak akkor tesszük bele, amikor kezd a tészta összeállni.
Langyos helyen kelesztjük 40-50 percet, majd újra átgyújuk.
Két részre osztjuk, és nagyon kevés liszten elkezdjük nyújtani.
Mikor elkezd leragadni, áttesszük sütőpapírra, és azon nyújtjuk nagyon vékonyra. Megszórjuk az ízesítővel, és azt egy kicsit belehengergetjük a nyújtófával.
Nagyon szép szabályosak lettek, nagyon ügyes vagy.
VálaszTörlésEl is mentem a receptet (ezt is), és én is visszatérő vendég leszek (vagyok) nálad. ;DDD
Jaja de jó kis recept, nagyon tetszik:) A hétvégi házi mozizásokhoz kiváló, sokkal finomabb, mint a chips és egészségesebb is. Mindenképpen elkészítem. Láttam háromszögeket is vagdostál, azok is nagyon szépek!!
VálaszTörlésNagyon guszta, finom lehet nagyon, és jól mutat!
VálaszTörlésPetra!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Örülök, hogy itt vagy!:)
Trollanyu!
Nekem is rögtön megtetszett, mindig is kerestem egy olyan igazi sós ropogós keksz receptet, megtaláltam. :D
Na igen, a háromszögek fogytak el a leghamarabb. :)
Éva!
Köszönöm, finom, ropogós. :)