Hozzávalók:
- 30-40 dkg. zöldborsó
- 3-4 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- 4-5 db. közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 ek. olaj
- só, pirospaprika.
Elkészítés:
Megtisztítom és feldarabolm a zöldségeket, a hagymát egészben teszem bele.
Az olajon egyszerre dinsztelni, kezdem a zöldségeket.
Amikor színesedni kezd, teszek rá pirospaprikát, sózom, és felöntöm vízzel.
Puhára főzöm. Majd főzök bele tésztát, csurgatott tésztát, grízgaluskát, vagy csipetkét.
Vagy mirelitből, vagy friss borsóból készítem. Régebben 1 ek. lisztet szórtam rá a párolás után, ma már nem teszem, "sűrűre" csinálom a levest inkább, bőven teszek bele zöldséget.
A grízgaluska:
1 tojást felverek, csipet sóval, annyi búzadarát keverek hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen, kb. 5-10 percig hagyom állni, majd beleszaggatom a levesbe.
Nagyon guszta, fincsi lehet a grízgaluskával !
VálaszTörlésKöszi! Nagyon finomra sikerült! :)
VálaszTörlés