2011. augusztus 3., szerda

Kinder paradiso szelet

Nagyon finom, a gyerekeim imádják! :)
A recept az Nlc- ről van. 


Hozzávalók:

A tésztához:
  • 4 tojás 
  • 10 dkg. liszt 
  • 10 dkg. étkezési keményítő 
  • 15 dkg. cukor  
  • reszelt citromhéj
  • 1 csipet só 
  • 10 dkg. vaj
  •  1/2 cs. sütőpor.

A krémhez:
  • 250 ml. tej 
  • 200 ml. tejszín 
  • 6 dkg. cukor 
  • 1 cs. vaníliás cukor 
  • 1 csipet só 
  • 3 dkg. liszt 
  • reszelt citromhéj 
  • néhány csepp rumaroma v. 2 ek rum 
  • 2 lapzselatin /vagy 1 csomag zselatin, utasítása szerint/ .  

Elkészítés:
 
Először a krémet készítjük el, mehet be a hűtőbe dermedni, míg a tészta készül. 
200 ml tejet felforralunk, összekeverjük a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez, adjuk. 
Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzünk belőle. 
Folpackkal letakarjuk és hagyjuk kihűlni. 
Mikor kihűlt, hozzákeverünk minden anyagot.
A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd óvatosan kicsavarjuk, és a krémbe keverjük. A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverjük. 
A tészta :
A tojások sárgájával habosra  keverjük a cukrot, hozzáadjuk a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját, lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "hígítani" hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni bele!)
Kivajazott, liszttel megszórt/vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük.   
És 170 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük.
A kihűlt tésztánkat kettévágjuk és megtöltjük. 
Kb. 1 órára, hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk.


Nem szoktam a krémnél külön keverni, az egész tejhez keverem, és úgy teszem fel főni. Nem takarom le fóliával, nem teszem hűtőbe, általában hideg vízbe állítom, és kihűtöm. Még sose tettem bele semmilyen zselatint, elég kemény a krém, ráadásul Hulalát használok, az keményre felverhető. :)
Az elkészített tésztához, még sose tettem tejet, mert mindig egy kicsit keverek bele a fehérje habból, és utána az összeset, így nem lesz "kemény" a tésztám, a vajat kissé megolvasztom.
Nekem nem kellett még 30 perc se a sütéshez. Könnyű tésztája van.







6 megjegyzés:

  1. Ezt a sütit ismerem, bár még nem készítettem. Istenien néz ki, felkerült a listámra:)

    VálaszTörlés
  2. A képen is látszik, hogy mennyire könnyű tésztája van. Nagyon guszta. Mentem a receptet, köszönöm. :))))

    VálaszTörlés
  3. Valóban,látszik,hogy mennyire habkönnyű sütemény.Nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  4. Na, ha ezt a gyerek meglátja...süthetem zsinórba :)

    VálaszTörlés
  5. Trollanyu!
    Köszi! Megnyugodtam, hogy másnak is van "elkészítendő-s" listája. :))

    Petra!
    Igazán nincs mit! :) Nagyon finom, egyszer majd próbáld ki. :)

    Aleda!
    Köszönöm! :)

    Márti!
    Ne mutasd meg neki, csak süsd... zsinórba! :)) Egyébként tényleg olyan, szinte eteti magát ez a süti, ráadásul leírni nehezebb volt, mint megsütni. :D

    VálaszTörlés
  6. Mekkora tepsiben kell sütni?kb

    VálaszTörlés