Hozzávalók:
- 5 dl. tej
- 2 tojássárgája
- 15 dkg. porcukor
- 1 tk. citromlé
- 1 tk. őrölt fahéj
- 2 dl. tejszín
- csipetnyi só.
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a sót, fahéjat.
Felforraljuk a tejet, és állandó keverés mellett beleöntjük a tojást, egyet rottyantunk rajta, kihűtjük.
Ha kihűlt belekeverjük a citromlét is.
A fagylaltmasszát beleöntjük a fagyigép tartályába, és megfagyasztjuk.
Csupa finomság készült Nálad az utóbbi időben, a kókuszos tekercs, vaníliafagyi, most meg ez a fahéj fagyi, hát nem semmi!!
VálaszTörlésNagyon finom lehet ez a fagyi! Szeretem a fahéjat süteményekben is biztos nagyon finom!
VálaszTörlésFinom:) Nagyon belejöttél a fagyikészítésbe, csak így tovább:)
VálaszTörlésÁllati finom. Kérek. :)))
VálaszTörlésMaría!
VálaszTörlésKöszi! Szeretjük az édességeket. :))
Éva!
Nagyon finom fahéjjal.
Trollanyu!
Hozok még! :))
Petra!
:D Nagyon finom!!
Megint nyakunkon a nagy meleg. Visszatértünk mi is a fagyira és a dinnyére.
VálaszTörlésSzégyen de még mindig veszem a fagyit, ilyen finomat amit Te készítesz még nem próbáltam.
Igaz gépem sincs hozzá...
Juci!
VálaszTörlésNagyon szenvedek én is, ezt a nagy meleget nem bírom.
Nem szégyen azt venni, van köztük nagyon finom is. :)
Én még ugyan nem próbáltam, de olvastam már sok helyen, hogy gép nélkül is készíthető fagyi, sajna sokkal macerásabb, mert időnként ki kell venni a fagyasztóból, és át kell botmixerrel keverni. :)