Hozzávalók:
- 1 l. víz
- 4 dl. kukoricadara
- 1 kk. só
- 50 dkg. túró
- zsemlemorzsa
- kevés olaj.
Elkészítés:
Forrásban lévő vízbe, beleöntjük a kukoricadarát, és lassú tűzön, állandóan keverve megfőzzük, néhány perc.
Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni.
Közben megpirítjuk az olajon a zsemlemorzsát.
Mikor már csak langyos a daránk, belekeverjük a túrót, és fél órát pihentetjük.
Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és megforgatjuk a morzsában.
Tejföllel, és porcukorral tálaljuk.
Nagyon finom, puha gombócok lesznek. :)
Jó étvágyat! :)
Nahát, ezt a készítési módot nem ismertem. Nagyon jól hangzik. Ki fogom próbálni. :)))
VálaszTörlésÉn sem ismertem ezt az elkészítési módot, de biztosan finomak a gombócok, mert igen guszták.
VálaszTörlésFantasztikus gombócok, látszik, hogy habkönnyűek:) Ez már a második túrógombóc, amit látok ma, ez kínzás:) Érdekes a kukoricadarás recepted, még nem hallottam, hogy így is lehet készíteni.
VálaszTörlésPetra!
VálaszTörlésPróbáld ki, finom, nekünk nagyon ízlik! :)
Mrita!
Köszönöm! Még a gyerekeim is nagyon szeretik, márpedig ha ők megeszik... :D
Trollanyu!
Régóta készítem így, más módon még nem is próbáltam. :)
Már több, mint 10 éve, egy volt (szintén Csilla) kolléganőmtől kaptam a receptet. :D