2011. augusztus 4., csütörtök

Kréker

A receptet Max oldalán találtam. Mikor megláttam tudtam, hogy meg kell sütnöm(akárcsak Maxnak).  Nem tévedtem én sem! :D
Köszi a receptet! :)
Nagyon fincsi lett, biztos visszatérő vendég lesz nálunk is. :)

Hozzávalók:
  • 250 gr. liszt
  • 120 gr. víz
  • 30 gr. olíva olaj
  • 8 gr. só
  • 1 tk cukor
  • 1 tk. szárított élesztő/ 8 gr. friss élesztő
Szóráshoz: só, szezámmag, fűszerek ízlés szerint.


Elkészítés:

A tésztát begyúrjuk, dagasztjuk, és a sót csak akkor tesszük bele, amikor kezd a tészta összeállni.
Langyos helyen kelesztjük 40-50 percet, majd újra átgyújuk. 
Két részre osztjuk, és nagyon kevés liszten elkezdjük nyújtani. 
Mikor elkezd leragadni, áttesszük sütőpapírra, és azon nyújtjuk nagyon vékonyra. Megszórjuk az ízesítővel, és azt egy kicsit belehengergetjük a nyújtófával.
Egy villával megböködjük, majd pizza vagy derelye vágóval tetszés szerinti kis lapocskákra vágjuk.
Előmelegített sütőben 160-170 c°-on szép pirosra sütjük, kb. 20 perc alatt.
Utána tördeljük szét darabokra. 

Nálam csak só került rá. :)














4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép szabályosak lettek, nagyon ügyes vagy.
    El is mentem a receptet (ezt is), és én is visszatérő vendég leszek (vagyok) nálad. ;DDD

    VálaszTörlés
  2. Jaja de jó kis recept, nagyon tetszik:) A hétvégi házi mozizásokhoz kiváló, sokkal finomabb, mint a chips és egészségesebb is. Mindenképpen elkészítem. Láttam háromszögeket is vagdostál, azok is nagyon szépek!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, finom lehet nagyon, és jól mutat!

    VálaszTörlés
  4. Petra!
    Köszönöm! :)
    Örülök, hogy itt vagy!:)

    Trollanyu!
    Nekem is rögtön megtetszett, mindig is kerestem egy olyan igazi sós ropogós keksz receptet, megtaláltam. :D
    Na igen, a háromszögek fogytak el a leghamarabb. :)

    Éva!
    Köszönöm, finom, ropogós. :)

    VálaszTörlés