A héten láttam ezt a receptet a Paprika tévén. Egészen eddig még nemhogy lecsóval töltött húst, nem ettem, de még sose hallottam a kapros- túrós nokedliről sem.
Annyira megtetszett, hogy gondoltam megkóstolom.
Nagyon finom lett.
Hozzávalók:
A lecsóhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg. füstölt szalonna
- 3 db. paprika
- 2 db. paradicsom
- 2 db. tojás
- őrölt pirospaprika, só, őrölt feketebors.
- 1 kg. sertéskaraj
- olaj.
A nokedlihez:
- 40 dkg. liszt
- 4 db. tojás
- 3 tk. só
- só
- 20 dkg. túró
- friss kapor.
A paprika mártáshoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 dl. étolaj
- őrölt pirospaprika, őrölt feketebors, só,
- 1 db. paprika
- 3-4 db. húsos sertéscsont
- 1 ek. liszt
- 2 dl. tejföl.
Elkészítés:
Először lecsót készítünk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában megpirítjuk. A feldarabolt paprikákat, és paradicsomokat is hozzákeverjük. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, őrölt borssal, és összefőzzük. Amikor megpárolódott, két felvert tojással besűrítjük.
A paprikás mártáshoz is felkockázunk egy vöröshagymát, és étolajban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük hideg vízzel, ízesítjük sóval és őrölt borssal. Egy felkockázott paprikát szórunk bele, majd néhány húsos csonttal együtt kb. fél órán át főzzük. Ezután a csontokat kivesszük belőle, és tejfölös habarással besűrítjük.
A sertéskarajból dupla szeletet vágunk úgy, hogy az elsőt nem vágjuk teljesen át, csak a másodikat, így szép nagy darab húsokat nyerünk, amelyeket jól kiklopfolunk, besózunk, és a közepükbe lecsós tölteléket halmozunk.
Összehajtjuk, és megfelelő nagyságú, étolajjal, vagy zsírral alaposan kikent alufólia darabokba csomagoljuk. A fólia széleit gondosan behajtjuk.
Nagyobb serpenyőben bő olajat hevítünk, és ebben pároljuk meg a töltött húsokat. Kb. 10 perc alatt átsülnek.
Közben nokedlitésztát keverünk lisztből, tojásokból, sóból, és megfelelő mennyiségű vízből.
Sós, forró vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, leszűrjük, ezután túróval és apróra vágott friss kaporlevéllel összekeverjük.
A megsült húsokat kicsomagoljuk a fóliából, félbevágjuk, kapros-túrós nokedlivel, és paprikás mártással kínáljuk.
Közben nokedlitésztát keverünk lisztből, tojásokból, sóból, és megfelelő mennyiségű vízből.
Sós, forró vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, leszűrjük, ezután túróval és apróra vágott friss kaporlevéllel összekeverjük.
A megsült húsokat kicsomagoljuk a fóliából, félbevágjuk, kapros-túrós nokedlivel, és paprikás mártással kínáljuk.
Jó étvágyat! :)
Nagyon guszta, igazi finomság lehet! Egy tányéron ennyi finom étel! Szívesen megkóstolnám?:)
VálaszTörlésEz nagyon finom! :) Nokedli, ráadásul kapros túróval na meg a husi, most nagyokat nyelek... :))) Sosem próbáltam még én se, de mindenképpen megy a főzni valók listájára! :))
VálaszTörlésHű, ez tényleg nagyon finom összeállítás! Vacsorára kérhetném? :)))
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikerült a programot letöltened. :)))
Hát ez igazi ínyencség, szívesen megkószolnám.
VálaszTörlésIgazi ínyenc kaja, fincsi lehet így együtt ez a sok finomság. Nagyon jól néz ki, nálunk nagy sikere lenne:)
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésFinom volt. :) Én is úgy voltam vele, hogy külön- külön minden nagyon jól hangzik, akkor egyben is isteni lehet. Nem csalódtam. :))
Szabina!
Jó ez a főzni valók listája, nekem is van, az enyém már lassan lelóg a monitorról. :D
Petra!
Kicsit lemaradtál most, de ha szólsz, mikor jössz, akkor főzök ilyet. :)))
Köszi! Sikerült! :D
Mrita!
Szerintem Te sem csalódnál benne. :)
Trollanyu!
Köszi. :)
Nagyon érdekes receptet készítettél el, én sem ettem még ebben a változatban.
VálaszTörlésKati!
VálaszTörlésFinom lett, érdemes volt kipróbálni. :)
Elég későn van, de én a képek láttán nagyon éhes lettem. Jó kis vasárnapi ebéd lesz belőle. Köszi a receptet:):):)
VálaszTörlésNagyon szívesen Tücsi! Finom, majd meglátod. :))
VálaszTörlés