2011. augusztus 23., kedd

Fahéjfagylalt




Hozzávalók:
  • 5 dl. tej
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg. porcukor
  • 1 tk. citromlé
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 dl. tejszín
  • csipetnyi só.

Elkészítés:


A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a sót, fahéjat.
Felforraljuk a tejet, és állandó keverés mellett beleöntjük a tojást, egyet rottyantunk rajta, kihűtjük.
Ha kihűlt belekeverjük a citromlét is.
A fagylaltmasszát beleöntjük a fagyigép tartályába, és megfagyasztjuk.




7 megjegyzés:

  1. Csupa finomság készült Nálad az utóbbi időben, a kókuszos tekercs, vaníliafagyi, most meg ez a fahéj fagyi, hát nem semmi!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet ez a fagyi! Szeretem a fahéjat süteményekben is biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  3. Finom:) Nagyon belejöttél a fagyikészítésbe, csak így tovább:)

    VálaszTörlés
  4. María!
    Köszi! Szeretjük az édességeket. :))

    Éva!
    Nagyon finom fahéjjal.

    Trollanyu!
    Hozok még! :))

    Petra!
    :D Nagyon finom!!

    VálaszTörlés
  5. Megint nyakunkon a nagy meleg. Visszatértünk mi is a fagyira és a dinnyére.
    Szégyen de még mindig veszem a fagyit, ilyen finomat amit Te készítesz még nem próbáltam.
    Igaz gépem sincs hozzá...

    VálaszTörlés
  6. Juci!
    Nagyon szenvedek én is, ezt a nagy meleget nem bírom.
    Nem szégyen azt venni, van köztük nagyon finom is. :)
    Én még ugyan nem próbáltam, de olvastam már sok helyen, hogy gép nélkül is készíthető fagyi, sajna sokkal macerásabb, mert időnként ki kell venni a fagyasztóból, és át kell botmixerrel keverni. :)

    VálaszTörlés