Nálunk így hívják. :)
Hozzávalók:
- 80 dkg. darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika, só, őrölt bors
- 2 db. tojás
- 2 db. szikkadt zsemle
- 4 db. főtt tojás.
Elkészítés:
A tojást forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzöm, kihűtöm, megpucolom.
A hagymákat aprítom, a zsemlét beáztatom, majd kinyomkodom, és mindent összekeverek.
Egy tepsit kikenek zsírral. A kb. 3/4 húst leterítem úgy, hogy középen kis vályú legyen belepakolom a főtt tojást, és beborítom a maradék masszával.
Úgy kb. fél bögre vizet aláöntök, és 190- 200 C fokon pirulásig sütöm, közben többször meglocsolom a levével.
Jó étvágyat! :)
Mifelénk is így hívják ! Nagyon guszta lett. Szeretjük én még szoktam úgy is csinálni hogy a felébe kolbászt teszek a tojás helyett. Egyszer próbáld ki nagyon finom az is !
VálaszTörlésÉn Stefánia-szeletnek ismerem. Akárcsak Éva, én is szoktam csípős füstölt kolbászt tenni bele.
VálaszTörlésÉn is Stefániának hívom. Nálunk a múlt héten készült egy nagy adag... Szeretjük hidegen-melegen, főzelékhez, szendvicsbe... Szerencsére pici fiam imádja! Bármikor jöhet neki.
VálaszTörlésMi csak tojásos fasírtnak hívjuk, de szerintem mindegy:)Nagyon finom étel és hidegen is jó szendvicsbe, praktikus.
VálaszTörlésMi pedig rúdfasírozottnak! Nagyon szeretem, de leginkább hidegen, kenyérrel és francia salival! Most jöhetne is pár szelet! :))
VálaszTörlésEgybe van nem? Logikus. ;DDDD
VálaszTörlésGuszta már megint Csilla! :)
Finom is, nemcsak guszta! Mennyi elnevezése van !
VálaszTörlésNálunk is így hívják, és én ráadásul szintén tojással készítem. Amikor először hallottam a Stefánia vagdaltat, nem is tudtam, hogy az fasirt.
VálaszTörlésGusztán néz ki a fasírtod, meg is kívántam.:))
Mindegy hogy egybefasírt, vagy Stefánia vagdalt, finom és kész!! Ráadásul nagyon mutatós étel is. Imádjuk!!
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszi, legközelebb kolbásszal is kipróbálom. :)
Hobbychef!
Köszöntelek! :) Biztos ki fogom kolbásszal is próbálni, felcsigáztatok! :)))
Horimarika!
Úgy igaz, bárhogyan nagyon finom! :)
Trollanyu!
Tojásos fasírt néven is jöhet. :)))
Barbi!
Na tessék, jó sok neve van szegénynek. :D
Petra!
De egyben ám!! :DDD Köszi!
Vicuska, Tücsi!
Köszi! :)
María!
Szerintem is mindegy, a lényeg a végeredmény! :) Köszi!
Nálunk is egybefasírtnak hívják, de én a saját leve helyett sörrel szoktam locsolgatni. Finomabb, szebb! �� Próbáljátok ki!
VálaszTörlésKöszi a tippet! :) Legközelebb ki fogom próbálni úgy.
TörlésSziasztok! Csak a sütési höfok miatt találtam rátok, de ha már itt vagyok, elmondom,hogy én például reszelek bele egy kicsi cukkinit és 1 sárgarépát is, vagy télen teszek bele apróra vágott diót és feldobja nagyon. Lazább lesz a zöldségektöl, persze nem kell bele sok :)
VálaszTörlésSziasztok,
VálaszTörlésÉn sárgarépa, programon kockákat vágok bele. Finom, dekoratív. Így már zöldséges vagdalt, v huskenyer.