A receptet Tücsök Bogártól mentettem, még a nyáron. A pudingport régóta megvettem már hozzá, de a kukoricalisztet, mindig elfelejtettem, ha vásárolni mentem. Most viszont elkészült végre, és nagyon- nagyon- nagyon... finom. Köszönöm a receptet! :)
Hozzávalók:
- 15 dkg. vaj
- 10 dkg. porcukor
- 1 tojás
- 8 dkg. főzhető karamellás pudingpor
- 20 dkg. liszt
- 3 ek. kukorica liszt
- 1 tk. sütőpor.
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tojást és ha a massza simává vált, hozzáadjuk a többi anyagot.
Egyneműsítjük, majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Kisebb adagokban lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, tetszőleges formára, mintára szaggatjuk.
Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Jól zárható dobozban nagyon sokáig eláll.
Biztos, hogy elkészítem majd más ízű pudingporokkal is.
Nagyon örülök, hogy ízlett! :)))
VálaszTörlésHa ajánlhatom Neked, akkor a Haas tiramisus pudingporral feltétlenül próbáld ki. Tegnap mi olyat sütöttünk.
Köszönöm! Nagyon ízlett. :)))
VálaszTörlésA tiramisus porral is de finom lehet! :)
Körülnézek, hogy hol kapható ez a pudingpor felénk, mert sokszor nem is olyan egyszerű, egy- két alapanyagot beszerezni :(