2012. március 3., szombat

Zöldbableves 2




Hozzávalók:
  • 40-50 dkg. zöldbab (nálam most fagyasztott)
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 ek. ételízesítő
  • kb. 2 ek. olaj
  • kb. 1,5 ek. liszt
  • pirospaprika, só
  • 1/2 csomó zöldpetrezselyem (nálam szárított)
  • 1 kk. ecet.

Elkészítés:

A zöldbabot 1,5- 2 liter vízben puhára főzzük az ételízesítővel, és ízlés szerint sóval, babérlevéllel.
Az olajból, lisztből a finomra vágott hagymával, fokhagymával, és petrezselyemmel világos rántást készítünk, kevés vízzel felöntjük, és a levesbe töltjük. Hozzáadjuk az ecetet.
4-5 percig forraljuk.
Főzhetünk bele csipetkék. Tálalás előtt keverhetünk bele tejfölt.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése