Hozzávalók:
- 40-50 dkg. zöldbab (nálam most fagyasztott)
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 ek. ételízesítő
- kb. 2 ek. olaj
- kb. 1,5 ek. liszt
- pirospaprika, só
- 1/2 csomó zöldpetrezselyem (nálam szárított)
- 1 kk. ecet.
Elkészítés:
A zöldbabot 1,5- 2 liter vízben puhára főzzük az ételízesítővel, és ízlés szerint sóval, babérlevéllel.
Az olajból, lisztből a finomra vágott hagymával, fokhagymával, és petrezselyemmel világos rántást készítünk, kevés vízzel felöntjük, és a levesbe töltjük. Hozzáadjuk az ecetet.
4-5 percig forraljuk.
Főzhetünk bele csipetkék. Tálalás előtt keverhetünk bele tejfölt.Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése