Hozzávalók:
- 4 nagy szelet pulykamell
- 4 szelet sonka
- 4 szelet sajt
- só, bors
- panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A pulykamelleket fólia, vagy nejlonzacskó között vékonyra kiklopfoljuk. Ha a hússzeletek vastagabbak, akkor hosszában bevágjuk, annyira, hogy "könyvként" ki tudjuk nyitni, majd klopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk, és pihentetjük kb. 1 órát.
Ezután a húsra ráteszünk egy szelet sonkát, és egy szelet sajtot, és a hús nagyságától függően vagy félbehajtjuk, vagy feltekerjük. A szélét megpróbáljuk alaposan lezárni, összeklopfoljuk, vagy összenyomkodjuk.
A szokásos módon panírozzuk: lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban, közepes tűzön mindkét oldalán megsütjük.
Jó étvágyat! :)
Pulykából is finom!!!
VálaszTörlésBizony!! :)
TörlésÍgy ahogy van jöhet!!! :))
VálaszTörlésUgye?,szerintem is, nem is kellett nógatni a gyerekeimet, hogy egyék meg! :)))
TörlésNagyon guszta.
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésSzia! Nagyon guszta. Légy szíves segíts a sonka megválasztásában. Milyen sonkát szoktál használni ehhez, vagy más sonkás húsos ételekhez. A múltkor sonkás tekercses sós sütit sütöttem, de olyan íztelen volt a sonka, pedig nem a legolcsóbb fajtát választottam.
VálaszTörlésElőre is köszi ha válaszolsz! Üdv. Marcsi
Kedves Marcsi!
TörlésÉn a tescoba veszem a sonkát többnyire. Kapuvári sonka, vagy Délhús, illetve éppen amelyik olcsóbb. Ezek inkább közepes árkategóriásak. :S