2014. augusztus 4., hétfő

Kukoricalisztes- joghurtos formakenyér




Gyönyörű színű, nagyon finom ízű kenyér. A recept innen, eredeti hozzávalók a linken, nálam némileg módosultak az arányok.




Hozzávalók:
  • 2,25 dl. víz
  • 2 tk. cukor
  • 2,5 dkg. élesztő
  • 1 kispohár (140 g.) joghurt
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. burgonyapehely
  • 1 tk. sikér
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 csipet aszkorbinsav
  • 10 dkg. kukoricaliszt
  • 45 dkg. kenyérliszt (BL 80)
  • 1 csapott ek. só.


Elkészítés:

1 dl. langyos vízben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Mikor felfutott, a kenyér hozzávalóit bedagasztjuk. Rugalmas, sima tésztát dagasszunk.
A bedagasztott tésztát duplájára kelesztjük kb. 60- 70 perc alatt.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, hosszúkás cipót formálunk belőle, kenyérformába tesszük, és újra kelesztjük kb. 30 percet.
Bevagdossuk.
Előmelegített 200- 220 C fokos sütőbe megsütjük, kb. 20- 30 perc alatt.













Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Csilla, nagyon szép ez a kenyér! A színe is, az állaga is...

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű színe van a kukoricaliszttől... és az állaga is nagyon jó. Jé, most pillantottam fentebb és látom, hogy Gerdi is hasonlót írt. Valószínű azért, mert rögtön ezt látja az ember, amikor megnézegeti a fotókat... :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Lányok!! :)

    VálaszTörlés